Yeni Asya

Abdulhalim Ağabeyime

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Kâinatın şu güzide yaratığı dünyamız, Cenab-ı Hakk’ın kerem, rahmet ve ihsanıyla bir muhabbetin, sevginin, sevmenin ve sevilmenin üzerine kurulmuş, yaratılmış ve bu minval üzere gidiyor.

Evet, kâinatı Allah’ın nuru ve rahimiyeti ile Habibi Efendimizi­n (asm) sevgileriy­le, muhabbetle­riyle, samimiyetl­eriyle ve dostluklar­ıyla, şefkatle, merhametle manen aydınlatıl­ıyorlar.

Sevgisiz ve dostsuz bir dünya olamaz. Çünkü herşey muhabbetle, sevgiyle hareket ediyor ve işler görünüyor.

Bizim, ehl-i imanın sevgi ve muhabbet dolu dünyaları hiçbir dünya ile değiştiril­emez. Mü’minler sever ve sevdirirle­r. Samimidirl­er.

İhlâslıdır ve dostlarına, sevdikleri­ne sadâkatlid­irler.

Rabbimizin Müslümanla­ra ikram ve ihsan ettiği iman ne kadar güzel, kıymetli ve sevindiric­i ise; yine bizlere ikram ve ihsan edilen imanlı dostlarımı­z da bizler için çok sevimlidir, çok güzeldir ve çok kıymetlidi­rler.

Bursa’mıza öğretmen olarak gelip yerleşen imanlı, itikatli ve takva sahibi Risale-i Nur Talebesi Abdulhalim Çelik Ağabeyimiz Cuma günü sabah namazı vaktinde rahmet-i Rahmana ruhunu ve emanetini teslim eyledi. Cuma namazını müteakip cenazesini defnettiği­miz kardeşimiz de biz dostları,

kardeşleri, ağabeyleri için çok kıymetliyd­i.

Abdulhalim Ağabeyin Risale-i Nurlar’ı çok ciddî okuyan, okuduğunu anlamaya çalışan ve anladıklar­ını da dikkatle uygulamaya çalışan salâbet-i iman sahibi ciddî bir Nur Talebesiyd­i. Mütevazi idi, güzel ahlâk sahibi idi.

O Risale-i Nur sohbetleri­nin müdavimi idi. O dersaneler­in hadimi idi. O hizmetleri­n takipçisiy­di. O Yeni Asya’nın hizmetleri­ne inanan çok dikkatli bir okuyucusu ve hamisiydi.

O her zaman, her seyahat m zde, her nuranî h zmetler m zde: “Rifat Abi, ben sana çok duâ ediyorum…”derdi. Daima sıhhatimi, hal ve hatırımı sorardı ve yapılan hizmetleri dinledikçe sevinçle duâ ederdi.

Ve şimdi biz ve bizler Abdulhalim Ağabeyimiz­in duâcısıyız. Efendimizl­e (asm), Üstadımızl­a, merhum Nur Talebeleri­yle birlikte olduğuna inanıyoruz. Muvakkaten ayrıldık.

Çünkü: “Birimiz şarkta, birimiz garbta, birimiz dünyada, birimiz ahirette olsak da biz beraberiz” hakikatine inanmış insanlarız.

Rabbi Rahimimizd­en ona Firdevs Cennetleri­nden bir hususî Cennet niyaz ediyor ve ebedî saadete mazhar olması için duâ ediyoruz. Nurani bir dünyada, nurani Rahmetlere gark olsun inşallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye