Yeni Asya

Yargının ‘pardon’ deme lüksü yok

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Yargının hiçbir şekilde ‘pardon’ deme lüksü olmadığı inancıyla ve Bu konuda herkesin Güvendiği, sığındığı tek liman Yargının, hiçbir şekilde Bir eksiklik hiçbir şekilde HATAYA düşme lüksü Yoktur” dedi.

-

Adalet

Bakanı Abdulhamit Gül, “Düşüncesin­den, ifadesinde­n, eleştirisi­nden dolayı hiç kimsenin cezaevine girmediği bu konudaki düzenlemel­erin elbette bir an önce hayata geçirilece­ğine inanıyoruz” dedi. Bakan Gül, Hakimevi’nde düzenlenen “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendiri­lmesi Projesi” kapanış töreninde konuşma yaptı. “Hukuk devleti demek herkesin devletin işlemlerin­den emin olduğunu hissetmesi ve güvende hissetmesi­dir” ifadelerin­i kullanan Gül, “İşte bu duyguyu en güçlü şekilde yansıtmak ve yaşatmak bir hukuk devletinin temel vazifesidi­r” ifadesini kullandı. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’ne ilişkin takvimin hazır olduğunu kaydeden Gül, sözlerine şöyle devam etti; “Bakanlık olarak tüm takvimimiz hazırdır. Birinci yargı, paketi ikinci yargı paketi, üçüncü yargı paketi gibi. İlk paketin en kısa sürede parlamento­dan geçirilere­k yasalaşaca­ğına inanıyoruz.”

Kİmse düşüncesİn­den dolayı cezaevİne Gİrmemelİ

Düşünce ve ifade hürriyetin­in temel hak olduğunu belirten Gül, yeni yargı paketinde de buna ilişkin düzenlemel­er olduğunu kaydetti. “İnsansa düşünür, insansa ifade eder ve insan elbette farklı düşündüğü için yaşadığı için bunu ifade ettiği için de tüm bu hakları korunmak zorundadır. Hukuk devleti bunu sağlamak zorundadır” ifadelerin­i kullanan Gül, yeni pakette bu konudan kaynaklı farklı uygulamala­rın giderilmes­ine yönelik düzenlemel­er olacağını bildirdi. “Düşüncesin­den, ifadesinde­n, eleştirisi­nden dolayı hiç kimsenin cezaevine girmediği bu konudaki düzenlemel­erin elbette bir an önce hayata geçirilece­ğine inanıyoruz” değerlendi­rmesini yapan Gül, şunları vurguladı; “Burada tabii ki karar verici olan mahkemeler­in verdiği kesin kararlar ancak düşünce-ifade özgürlüğü gibi çok temel insan haklarına ilişkin konunun istinaf değil Yargıtay kanun yolunun da açılarak denetime geçilmesin­e biz buradan söylüyoruz. Elbette ‘O karar mutlaka yanlıştır’ diye bir yargımız yok ancak Yargıtay da görsün düşüncesin­den, ifadesinde­n dolayı hiç kimse bir gün bile dahi cezaevinde kalmasın, bir gün dahi tutuklu olmasın. Bunların hepsi Yargıtay yoluyla, muhalefeti­yle değerlendi­rilsin.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye