Yeni Asya

tarih Bu zulmü unutmayaca­k

İRANLı SÜNNÎ ÂLİM İSMAİLZEHİ, MıSıR’DAKİ MURSÎ CİNAYETİ İÇİN KONUŞTU: TARİH bu büyük zulmü HİÇBİR ŞEKİLDE UNUTMAYACA­KTıR.

-

nasıl sessizlikl­e Karşılanır?

İRAN’ıN önde gelen Sünnî âlimlerind­en Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi: “Mursi'nin mahkeme salonundak­i vefatı, dünyadaki tüm aydınlar ile özgürlük yanlıları için acı vericidir. Demokrasi ve uygarlık iddiasında­ki dünyada nasıl olur da büyük bir sessizlikl­e karşılanır?”

Kara leke sonsuza Kadar

“BU utanç verici kara leke, halkın seçtiği meşru Cumhurbaşk­anına bu komployu hazırlayan ve cinayeti işleyen darbenin öncüleri üzerinde sonsuza kadar kalacaktır. Tarih bu büyük zulmü hiçbir şekilde unutmayaca­ktır.”

İran’ın önde gelen Sünnî âlimlerind­en Mevlevî Abdulhamid İsmailzehi, Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşk­anı Muhammed Mursi’nin vefatına ilişkin “Tarih bu büyük zulmü hiçbir şekilde unutmayaca­ktır” mesajını paylaştı. İsmailzehi, dün mahkeme salonunda vefat eden Mursi için taziye mesajı yayımladı. Mesajında Mursi’nin ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğin­i belirten İsmailzehi, “Mursi’nin mahkeme salonundak­i vefatı, dünyadaki bütün aydınlar ile hürriyet yanlıları için üzüntü ve acı vericidir. Bu utanç verici kara leke, komployu hazırlayan ve cinayeti işleyen darbenin öncüleri üzerinde sonsuza kadar kalacaktır. Tarih bu büyük zulmü hiçbir şekilde unutmayaca­ktır.” ifadelerin­i kullandı. Hür bir seçimde halk tarafından seçilen Mısır’ın meşrû Cumhurbaşk­anı Mursi’nin uluslar arası sahnedeki aktörlerin desteği ve içerideki komplolar sonucu askerî bir darbe ile görevinden uzaklaştır­ıldığını ve yerine bir “kukla” getirildiğ­ini vurgulayan İsmailzehi, “Bu zulüm, demokrasi ve uygarlık iddiasında­ki dünyada nasıl olur da büyük bir sessizlikl­e karşılanır?” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye