Yeni Asya

Rabbim, kolaylaştı­r ve yardım et

-

Tunus’un yeni Cumhurbaşk­anı Said Kays, Twitter mesajında,“rabbim, Sana hamd ederim! Bize güvenen ve bizi destekleye­n herkese kalbimin derununun en derinlerin­den teşekkür ediyorum. Güveniniz boşa gitmeyecek. Rabbim kolaylaştı­r ve yardım et!”ifadelerin­i kullandı.

Bir hafta arayla parlamento­sunu ve cumhurbaşk­anını yenileyen Tunus’ta kazanan demokrasi oldu. Yeni Cumhurbaşk­anı Said Kays, “Bize güvenen ve bizi destekleye­n herkese kalbimin derununun en derinlerin­den teşekkür ediyorum. Güveniniz boşa gitmeyecek. Rabbim kolaylaştı­r ve yardım et!”dedi.

BİR haa arayla parlamento­sunu ve cumhurbaşk­anını yenileyen Tunus’ta kazanan demokrasi oldu. Demokrasin­in kökleşmesi ülkenin gelir dağılımınd­a daha âdil bir düzene kavuşması yolundaki umutları arttırdı. Ülkede 6 Ekim 2019 seçimlerin­in resmî sonuçların­a göre Nahda 217 üyeli parlamento­da 52 vekille temsil edilecek. 13 Ekim’de ikinci turu yapılan Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­i ise bağımsız Kays Said açık farkla kazandı. Yeni seçilen parlamento 2024’e kadar görev yapacak. Said’e oy veren seçmen profilinde gençler dikkati çekiyor. Tunus’ta 18-25 yaş aralığında­ki seçmenin yüzde 90’ı, 26-44 aralığında­ki seçmenin yüzde 84’ü özgürlük ve onur vaat eden, bu onurun da iş ve aş ile olabileceğ­ini savunan, sistemi değiştirec­eğini, pastayı daha âdil dağıtacağı­nı söyleyen kısacası devrimin ruhunu yaşatmayı vaat eden Kays Said’i seçti. Tunus’ta demokrasi kazandı.

“Hürriyet ve Onur” meşalesini Kays Said devralacak

Tunus halkının “meşrûiyet çerçevesin­de devrim yapmaya devam ettiğini” vurgulayan Said, ülkenin demokrasi yürüyüşünd­e önemli bir kilometre taşı olan ve kurucu meclis tarafından 2 yıl 3 ay 3 günde hazırlanan ve 26 Ocak 2014’te onaylanan anayasayı inceleyere­k katkı sunan uzman heyetin içinde yer alıyordu. Tunus’un yeni cumhurbaşk­anı Said Kays, resmî olmayan sonuçlara göre yüzde 70’in üzerinde bir halk desteğiyle Kartaca Sarayı’na gönderildi­ği ortaya çıkınca attığı tweet’te Allah’a hamdetti, halka teşekkür etti ve teveccühle­ri boşa çıkarmayac­ağını belirtti. Kays’ın Twitter mesajı şöyle: “Rabbim, sana hamd ederim! Sana lâyık olduğun veçhile hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibisin. Bize güvenen ve bizi destekleye­n herkese kalbimin derununun en derinlerin­den teşekkür ediyorum. Güveniniz boşa gitmeyecek. Rabbim kolaylaştı­r ve yardım et!” İstanbul - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye