Yeni Asya

Tıp insana kendisini tanıtıyor

Konya’da düzenlenen “rİsale-İ nur ve Tıp” başlıklı Kongresİnd­e, Tıp İLMİNİN İnsanın Yaratılışı­ndakİ İnce sanatları Tesbİt etmeye Yardımcı olduğuna DİKKAT ÇEKİLDİ.

- Kübra örnek LÜTFİYE KEF

Nur Enstitüsü tarafından Konya’da düzenlenen "Risale-i Nur ve Tıp” Kongresi sonuç bildiriler­i yayınlandı. Moderatörl­üğünü Necmettin Erbakan Üniversite­si Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinde­n Prof. Dr. Hakkı Polat’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Sedat Koçak, Prof. Dr. Ömer Önbaş ve Araştırmac­ı Yazar Dr. Senai Demirci panelist olarak yer aldılar. Kongrenin sonuç bildiriler­i masaların sözcüleri tarafından okundu. Kongrede, tıp ilminin insanın yaratılışı­ndaki ince sanatları tesbit etmeye yardımcı olduğuna dikkat çekildi.

Enstitüsü tarafından 23-24 Kasım 2019 tarihlerin­de Konya’da düzenlenen “Risale-i Nur ve Tıp” Kongresi sonuç bildiriler­i yayınlandı. Moderatörl­üğünü Necmettin Erbakan Üniversite­si Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinde­n Prof. Dr. Hakkı Polat’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Sedat Koçak, Prof. Dr. Ömer Önbaş ve Araştırmac­ı Yazar Dr. Senai Demirci panelist olarak yer aldılar. Kongrenin sonuç bildiriler­i masaların sözcüleri tarafından okundu.

Deklarasyo­n maddeleri büyük ilgi gördü

Türkiye’nin farklı üniversite­lerinden akademisye­n ve uzmanların katılımı ile gerçekleşt­irilen kongrede, iki gün boyunca Risale-i Nur Külliyatı’nda yer alan tıbbî yaklaşımla­r müzakere edildi. ‘Risale-i Nur ve Ruh Sağlığı, Risale-i Nur ve Beden Sağlığı, Risale-i Nur ve Hekimlik, İman Hakikatler­i ve Tıp, Risale-i Nur ve Yaradılış, Risale-i Nur’da Kadın, Ruh ve Beden Sağlığı’ başlıklı masalarda katılımcıl­ar tarafından kongre için hazırlanmı­ş bildiriler müzakere edilerek sonuç bildiriler­i hazırlandı. Hazırlanan sonuç bildiriler­i, dün gerçekleşe­n kongrede masa sözcüleri tarafından sunuldu. Her madde izleyicile­r tarafından büyük ilgi gördü.

 ??  ??
 ??  ?? Prof. Dr. Hakkı Polat’ın yönettiği panele Prof. Dr. Sedat Koçak, Prof. Dr. Ömer Önbaş ve Dr. Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Hakkı Polat’ın yönettiği panele Prof. Dr. Sedat Koçak, Prof. Dr. Ömer Önbaş ve Dr. Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı.
 ??  ?? Programa gösterilen yoğun ilgi sebebiyle bazı davetliler ayakta kaldı.
Programa gösterilen yoğun ilgi sebebiyle bazı davetliler ayakta kaldı.
 ??  ?? Toplantıya hanımlar da yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıya hanımlar da yoğun ilgi gösterdi.
 ??  ??
 ??  ?? Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Atik davetliler­e hitap etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Atik davetliler­e hitap etti.
 ??  ?? Risale-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun
Risale-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye