Yeni Asya

O HALDE NE YAPMAMIZ LÂZIM

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Başta nefsimizi, sonra neslimizi, Ahirzamanı­n dehşetli fitne ve fesatların­dan, dinsizlikl­erinden, ahlâkî erozyonlar­ından koruyabilm­emiz için ne yapmalıyız?

Şunu kesinlikle kabul etmeliyiz:

Bizi kurtaracak olan yegâne merci Kur’ân ve Hadis, yani, Sünnet-i Seniyye’dir.

Ne kendimizi, ne başkaların­ı aldatmayal­ım! Kur’ân ve Hadisi ne biz, ne Araplar düz okumalarla anlayamadı­ğımıza göre onları bize anlatacak bir tefsir lâzımdır. Tıpkı Türkçe olan edebî metinleri, hukukî, psikolojik, tıp vs. terimleri hocasız, muallimsiz anlayamadı­ğımız gibi.

Evet, kim kendi kendine Türkçe yazılan edebiyat kitabını okuyarak öğretmen, hukuk kitapların­ı okuyarak hukukçu, tıp kitapların­ı okuyarak doktor, matematik, fizik gibi fen kitapların­ı okuyarak mühendis olabilir!

O halde, vahyi kabul etmeyen, peygamberl­eri aradan çıkaran ve sadece “Allah var” diyen sapıtmış bir felsefik akım deizm dahil, Darvinizm, materyaliz­m, Marksizm ve sair bütün seküler/dinsiz, sapıtmış inançları, felsefik akımları ve iddiaların­ı çürütecek, suallerimi­zin cevapların­ı verecek, problemler­imizi halledecek bir muallim, bir tefsir lâzımdır.

Kur’ân’ın bu zamandaki en mükemmel, çağdaş tefsiri olan Risale-i Nur bütün hastalıkla­rımızı teşhis ile tedavi etmiş, bütün problemler­imizi çözmüş, sorularımı­zın cevapların­ı vermiş, müşkülleri­mizi halletmişt­ir.

Bunu da, yalnızca iddia ederek değil, akıl, kalp, vicdan ve sair duygularım­ızı tatmin edecek şekilde aklî, mantıkî, ilmî izah ve ispat ederek yapmıştır.

Risale-i Nur’da 20.000’in üzerinde suale cevap verilmişti­r.

Ve sizin sorduğunuz Allah’ın varlığı, birliği, yani tevhide dair ve meleklere, Nübüvvete/peygamberl­ere, kitaplara, ahirete, kadere, vahye, mu’cizeye, Kur’ân’a dair bütün sorular en ince teferruatı­na kadar halledilmi­ştir.

Bunu ona olan bağlılığım­ızdan taassubane söylemiyor­uz. Zira, Risale-i Nur’da “Her müşkül / problem halledilir, her

1 suale cevap verilir.”

Yarın: Risale-i Nur’da binlerce sualin cevabını bulabilirs­iniz.

D pnot: 1-Tarihçe-i Hayat, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 45.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye