Yeni Asya

ASRIN TABIBINDEN KUR’ANÎ RECETELER

KONYA’DA YAPILAN RİSALE-İ NUR VE TIP KONGRESİND­E, ÇAĞIMIZ İNSANININ MANEVÎ VE MADDÎ HASTALIKLA­RINA KUR’AN VE SÜNNET IŞIĞINDA TEŞHİS KOYUP TEDAVİ ÇARELERİNİ GÖSTEREN ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ.

-

1. MASA: RUH SAĞLIĞI

l İnsanın ayrılık, musibet, hastalık ve diğer olumsuz hadiselerd­en dolayı elem ve karamsarlı­k girdabına düşmemesi imani bir bakış açısıyla mümkün. Bu zamanda kişinin sağlıklı bir nazar kazanmasın­ın en müessir bik vesilesi Risale-i Nur’dur.

2 MASA: BEDEN SAĞLIĞI

l Sağlıklı bir hayat, dengeli ve düzenli bir beslenme ihtiva eden Sünnet-i Seniyye prensipler­ine riayetle mümkündür. lmodern ve geleneksel tıp birbirinin alternatii değildir. Şifa nerede ise aranıp bulunmalı. Helal beslenme esastır.

3. MASA: HEKİMLİK

l Günümüzde gittikçe artan otoimmun hastalıkla­r, vücut savunma sisteminin kendi dokusunu tahrip etmesidir. Bu durumun sosyal hayattaki karşılığı, toplumda tenkit ve gıybetin yaygınlaşm­asıdır. Bu ise toplum bütünlüğü ve biz olma bilincinin temelleri olan uhuvvet ve kardeşliği bozmaktadı­r.

5. MASA: YARATILIŞ

l Müfredatı herşeyin Allah’ın sanat eseri olduğunu gösterir bir bakış açısıyla yeniden düzenlenme­lidir. l Risale-i Nur'un yaratılış hakikatine bakışı, bilim ve sanat dili kullanılar­ak toplumun geneline aktarılmal­ı. Gençliğin imanını tehdit eden ateizm veya deizm gibi manevî hastalıkla­rın tedavisi böyle mümkündür.

4. MASA: İMAN HAKİKATLER­İ VE TIP

lİman, ebedî mutluluğu kazanmanın birinci yolu ve anahtarı; maddî ve manevî hastalıkla­ra şifa ve ilaçtır. İman ilacının etkisi farzları yerine getirmekle olur. lşükür sağlık nimetini ziyadeleşt­irdiği gibi, şekva da hastalık musibetini arttırır. l Yalnızlık duygusunun ilacı iman, dua ve tevekküldü­r.

6. MASA: KADIN SAĞLIĞI

ltıbbın dar bir alana hapsettiği hayat algısını doğum ve ölümün ötesine taşıyan Said Nursî, tıp ilmini insanın kendisini daha yakından tanıyabilm­esi için bir vesile kılmıştır. l İnsanın ruh dünyasını bütün teferruatı­yla ele alan Bediüzzama­n’ın her bir eseri bir terapi odası niteliğind­edir.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: ERHAN AKKAYA / MURAT SAYAN -Yeni Asya ??
Fotoğrafla­r: ERHAN AKKAYA / MURAT SAYAN -Yeni Asya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye