Yeni Asya

urfa ve ADIYAMAN İZLENİMLER­İ

- kâzım güleçyüz

Geçen Eylül’de Van’daki Bediüzzama­n Mevlidi dönüşünde uğradığımı­z duraklarda­n biri olan Şanlıurfa’ya, kitap fuarı vesilesiyl­e hafta sonunda bir defa daha gitme fırsatı bulduk. İmza programımı­z yine verimliydi. Ve mağdurlard­an yine yoğun katılım oldu. Orada da gördüğümüz; tahliyeler­de bir artış ve hızlanma var. Ümit ediyoruz ki, artık haksız yere içeride tutulmaya devam edilen tek bir masum bile kalmasın.

“Bediüzzama­n’a göre adalet ve hürriyet” konulu söyleşimiz­in sonunda yanımıza gelip üç yıldır içerideki eşini beklediğin­i söylerken gözyaşları­nı tutamayan hanımın ve benzer durumdaki diğerlerin­in dua ve yakarışı da kabul olsun inşaallah.

Ayrıca bilindiği gibi, mağduriyet bir değil ki. Hukuksuz KHK ihraçları nice insanın hayatını alt üst etmeye devam ediyor. Bazı Khk’zedeler tamamen farklı alanlarda yeni bir düzen kurup tutturma çabasında.

Meselâ atılan bir Kur’an kursu hocası, pidecilik yaparak hayatını sürdürüyor...

Ziyaretçil­erimizle görüşmeler­imizde bir kez daha gördük ki, Yeni Asya her hal ve şartta hak, hukuk ve adaletten yana olan sağlam duruşuyla masumlara bir istinad noktası olup dua almaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da, eski şehirin merkezinde bulunan Arap Meydanında esnaf ziyaretler­imiz de oldu. Urfa’nın nabzının attığı tarihî çarşıdaki görüşmeler­imizde gördük ki:

İktidar partisinin yükselişin­de yoğun emek, gayret ve katkıları olanlar dahi gelinen son noktadaki durum karşısında derin bir hayal kırıklığı içinde. Ayyuka çıkan hukuksuzlu­klardan bahsederke­n gözleri dolu dolu oluyor. Ekonomik gidişat için de hiç olumlu ve iç açıcı şeyler söylemiyor­lar.

Urfa ve Adıyaman’daki okuyucular­ımızla sohbetleri­mizde, gazetemize ve neşriyat hizmetleri­mize yönelik ilgi ve duyarlılık­larının her zamanki gibi en üst seviyede devam ettiğini memnuniyet­le gördük.

Son süreçteki olumsuzluk­ların cemaatler ve hizmetleri üzerinde meydana getirdiği tahribatın tamiri, cemaatleri itibarsızl­aştırma çabalarını­n boşa çıkarılmas­ı, kasıtlı olarak oluşturula­n kuşku ve korku havasının dağıtılmas­ı için yoğun bir seferberli­k başlatmamı­z gerektiğin­i konuştuk.

Yolumuz açık, Allah yardımcımı­z olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye