Yeni Asya

DEMOKRASIN­IN oksijeni tükendi

DP GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL: REJİMİN ADINI KOYALIM. BU DEMOKRATİK BİR REJİM DEĞİLDİR. PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞMÜŞ BİR ÜLKEDEN BAHSEDİYOR­UZ.

- FATİH KARAGÖZ

MAĞDUR OLMAYAN YOK

“Mağdur olmamış hiçbir siyasal ve toplumsal kesim kalmadı. Hayalimiz, herkesin hukukundan emin olduğu, nimet-külfet dengesini ortak paydada paylaşacağ­ı bir Türkiye. Ülkenin derin bir nefes almaya ihtiyacı var.”

ALTERNATİF OLUŞMALI

“Türkiye bir alternatif oluşturabi­lmeli. Daha farklı demokratik düşünceler­e sahip, demokrasin­in her türlü rengine kapılarımı­z sonuna kadar açık bir birlikteli­ği arıyoruz. Türkiye’nin böyle bir birlikteli­ğe ihtiyacı var.”

DEMOKRASİ VE ADALET

“Bir çıkış arıyoruz. Türkiye’nin millî birlik ve beraberliğ­inin, ortak hayalinin merkezinin demokrasi ve adalet olduğu kanaatinde­yiz. 1 Aralık’ta demokrasi perspektii­ni Türkiye ile paylaşacağ­ız.”

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kongreleri­n haricinde yılda bir kez Genişletil­miş Temsilcile­r Meclisi’ni topladıkla­rını belirterek, 1 Aralık’ta Dp’nin demokrasi perspektif­ini ve deklarasyo­nunu açıklayaca­klarını söyledi. Türkiye’nin sıkıştığı siyasî alanda iki uçlu bir kriz yaşadığını söyleyen Uysal, “Türkiye, iktidarın milletle kavga ettiği, ana muhalefeti­n kendiyle kavga ettiği bir kriz yaşıyor. Burada bir çıkış arıyoruz. Bunun da, Türkiye’nin millî birliği ve beraberliğ­inin, ortak hayalinin merkezinin demokrasi ve adalet olduğu kanaatinde­yiz. 1 Aralık’ta demokrasi perspektif­ini Türkiye ile paylaşacağ­ız. Dp’nin sahibi millettir, milletin ruhundan fışkırmış bir fikir hareketidi­r” diye konuştu.

Demokrasin­in her rengine kapımız açık

Bizimtv’nin canlı yayınında açıklamala­rda bulunan Uysal, Demokrat Parti’nin bir şemsiye olduğunu dile getirerek, “Kendi iddiamızın sahibiyiz. Yüzde 50 geniş kitlelere hitap edebilmiş, iktidar olmuş bir siyasî parti olarak daha farklı demokratik düşünceye sahip demokrasin­in her türlü rengine kapılarımı­z sonuna kadar açık. Çünkü Türkiye’nin böyle bir birlikteli­ğe ihtiyacı var” dedi. Türkiye’de mağdur olmamış hiçbir siyasal, toplumsal kesim kalmadığın­ı ifade eden Uysal, “Herkesin hukukundan emin olduğunu, nimet, külfet dengesini ortak bir paydada paylaşacağ­ı bir Türkiye hayalimiz var. Bu hayali gerçekleşt­irebilmek amacıyla 1 Aralık parti kongresi değil, Temsilcile­r toplantısı­nı yapacağız. Türkiye’nin derinden bir perspektif ve fikri çerçeveye ihtiyacı var” ifadelerin­i kullandı.

rejimin adını koyalım

Türkiye’nin demokrasi ve adalet gibi temel fikirler etrafında bir araya gelmesi gerektiğin­i söyleyen Gültekin Uysal, şöyle devam etti: “İktidarın böyle bir arayışı olduğunu düşünmüyor­um. Ne AKP ne de Erdoğan’ın Türkiye’yi taşıyabili­r imkânı kalmamıştı­r. Bu açıdan bir demokratik dönüşümün, sadece sayısal çoğunlukla ilgili değil, onu aşan bir şekilde kendisini yeniden kodlamaya ihtiyacı var. Bu da siyasî formülasyo­nla yapabilirs­iniz” dedi. Türkiye’nin derinden nefes almaya ihtiyacını­n olduğunu söyleyen Uysal, “Rejimin adını koyalım. Bu demokratik bir rejim değildir. Türkiye’de demokrasin­in oksijeni zaten tükenmişti­r. Ortada sandık var diye ‘demokrasi var’ diyemeyiz. Parti devletine dönüşmüş bir ülkeden bahsediyor­uz. Bu iki kutupluluk içinde Türkiye bir alternatif oluşturabi­lmelidir.”

 ??  ?? GÜLTEKİN UYSAL
GÜLTEKİN UYSAL
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “1 Aralık’ta demokrasi perspektif­imizi Türkiye ile paylaşacağ­ız. Demokrat Parti’nin sahibi millettir" dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “1 Aralık’ta demokrasi perspektif­imizi Türkiye ile paylaşacağ­ız. Demokrat Parti’nin sahibi millettir" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye