Yeni Asya

Arnavutluk 6.4 ile sarsıldı

BALKAN ÜLKESI ARNAVUTLUK 6.4 BÜYÜKLÜĞÜN­DE BIR DEPREMLE SARSILDI. DEPREMDE EN AZ 14 KIŞI ÖLDÜ. ARNAVUTLUK’TAN SONRA BOSNA’DA 5.4 ILE SALLANDI.

-

ARNAVUTLUK’UN Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6.4 büyüklüğün­deki depremde binalar yıkıldı. Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken, yıkılan otelde kalan 24 Türk kurtarıldı. Bosna Hersek’teki 5.4 şiddetinde­ki depremde ise can kaybı olmadı.

ABD Jeoloji Araştırmal­arı Kurumu, Arnavutluk'un başşehri Tiran'ın 30 kilometre batısında 6.4 büyüklüğün­de deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 03.54'te meydana gelen depremin merkez üssü başkent Tiran olarak belirtilir­ken, sarsıntını­n yerin 10 kilometre derinliğin­de olduğu ifade edildi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir kişinin panik sebebiyle binadan atladığı için vefat ettiği ifade edildi. Depremde şu ana kadar 14 kişi ölürken, 300 kişi de yaralandı. Çok sayıda binada hasar oluşurken, enkaz altında kalanlar olduğu belirtildi. Arnavutluk Savunma Bakanlığı, Durres kenti ve umana Köyü yakınların­da moloz yığınları altında kalan vatandaşla­ra müdahale edildiğini bildirerek, "İtfaiyecil­er ve ordu personeli enkaz altında kalanlara yardım ediyor" açıklaması­nı yaptı. İki hükümet sözcüsü de en çok hasarın Durres'te olduğunu söyledi. Arnavutluk Sağlık Bakanlığı, başşehir Tiran'da bulunan hastaneler­de 50 kişinin tedavi altına alındığı bildirdi. Yerel medya ise en az 300 yaralı olduğunu ifade ediyor.

Türklerin kaldığı otel çöktü

Arnavutluk dün sabah TSİ 05.54’te 6.4 büyüklüğün­de bir depremle sarsırken çevre ülkelerde de hissedilen depremde Türklerin kaldığı otel çöktü. Sözcü'nün aktardığı habere göre; Türkiye’nin Tiran Büyükelçis­i Ahmet Yörük, 21 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü, fakat herkesin kurtarıldı­ğını duyurdu.depremi Yunanistan, Karabağ, Kosovo ve Kuzey Makedonya dahil çevre ülkelerde hissedenle­rin sayısının ise 12 milyon olduğu düşünülüyo­r.

Arnavutluk'tan sonra Bosna sallandı

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.4'lük depremin ardından 5.3 ve 5.4 büyüklüğün­de iki deprem daha olmuştu. 14 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığ­ı ve enkaz altında kalanların olduğu bildirilir­ken bir deprem haberi de Bosna Hersek'ten geldi. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın 75 km güneyinde 5.4 büyüklüğün­de bir deprem meydana geldi. Henüz herhangi bir kayıp ya da yıkım olduğuna dair bilgi verilmedi. Avrupa-akdeniz Sismoloji Merkezinde­n (EMSC) yapılan açıklamada, merkez üssü Nevesinje olan depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktak­i başşehir Saraybosna'da da hissedildi­ği belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye