Yeni Asya

ZENGİN KAZANDI, FAKİR KAYBETTİ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER, AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE KAZANANLAR­IN ZENGİNLER OLDUĞUNU BELİRTEREK,“AK PARTİ’NİN İSRAF DÜZENİNDE, ELBETTE Kİ, ÇİFTÇİ KAYBEDER, ESNAF KAYBEDER, MEMUR KAYBEDER. ORTA VE DAR GELİRLİLER KAYBEDER” DEDİ.

- RECEP GÖREN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “AKP iktidarınd­a kim kazandı? Kazananlar belli. Yolcu garantili havalimanı­nı, geçiş garantili yolları, köprüleri, sözleşmele­ri saklanan hasta garantili şehir hastaneler­ini yapanlar kazandı. Bu kadar kolay ve çok kazananın olduğu Akp’nin israf düzeninde elbette ki çiçi kaybeder, esnaf kaybeder, memur kaybeder,sanayide üretenler kaybeder” şeklinde konuştu.

iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Hükümetin tarım politikası­nı eleştiren Akşener, AKP iktidara geldiğinde 1,1 lira olan mazot fiyatının, 6,60 liraya çıkarak altı kat arttığını, 237 lira olan bir ton gübre fiyatının 3 bin 300 liraya çıkarak 14 kat arttığını, bir ton yem fiyatının 784 lirayken, 5 kat artarak 4 bin liraya çıktığını aktardı. Akşener, iktidarın çiçinin durumunu merak etmediğini savunarak, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük şanssızlığ­ı, 17 yıldır geleceği planlayama­yan vizyonsuz bir iktidar tarafından yönetilmes­idir. İlk dönemlerin­de yaptıkları birkaç iyi işi de tüketip, ülkenin kaderini getirip ucube bir sisteme bağladılar. Bu sistem yüzünden ülkemizi düşürdükle­ri çukurdan çıkarmalar­ı imkânsız. Çiçiyi hiçbir zaman dikkate almadılar. Tarımı geliştirme­k için kıllarını bile kıpırdatma­dılar. Avrupa’nın en geniş tarım alanlarına sahip Türkiye’yi, tarımda ithalata muhtaç bir ülke haline getirdiler. Tarımda ithalata muhtaç, ekonomide yabancının parasına muhtaç, dış politikada Trump’a muhtaç, akılda da damada muhtaç bir Türkiye Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemizi getirdiği nokta işte bu. Son 10 yılda çiçi sayısı yüzde 38’e düştü. 400 binden fazla insanımız, toprak işlemeyi bıraktı. 2002’den bu yana tarım alanlarımı­zın yüzde 12’sini yitirdik. Tarımsal üretimde dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Hollanda kadar tarım alanını kaybettik.”

 ??  ?? MERAL AKŞENER
MERAL AKŞENER
 ?? FOTOĞRAF: M. ALİ ÖZCAN -aa ?? İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Tbmm'deki grup toplantısı­na katılarak konuşma yaptı.
FOTOĞRAF: M. ALİ ÖZCAN -aa İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Tbmm'deki grup toplantısı­na katılarak konuşma yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye