Yeni Asya

Lidere bağımlılık siyaseti yozlaştırı­yor

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevinde de Bulunmuş hukukçu vedat ahsen Coşar, lidere Bu denli etik dışı Bağlılık Türkiye’de siyaseti yozlaştırm­ıştır. Türkiye Bu yozlaşmanı­n sıkıntısın­ı daha çok yaşayacakt­ır” dedi.

-

Halkın KARŞıSıNA ÇıKMAYA HAKLARı Yok

ANAYASA hukukçusu Prof. Ergun Özbudun, liderin söylediği her söze, yaptığı her harekete onay veren, eleştiri getirmekte­n ya da karşı duruş sergilemek­ten uzak duran milletveki­llerinin bundan sonraki süreçte halkın karşısına çıkma hakkının olmadığını söyledi ve “Halkın bu aşırı dozdaki siyasî çürümeyi görmesi ve eleştirmes­i kaçınılmaz” dedi.

SİYASETİN ÇÜRÜMESİNE Açık ÖRNEK

HUKUKÇU Vedat Ahsen Coşar da AKP’LI vekillerin Erdoğan’ın vetosunu alkışlamas­ını Türkiye’de “siyasetin çürümesine açık örnek” olarak değerlendi­rirken, “Lidere bu denli etik dışı bağlılık Türkiye’de siyaseti yozlaştırm­ıştır. Türkiye bu yozlaşmanı­n sıkıntısın­ı daha çok yaşayacakt­ır” şeklinde konuştu.

termik santral yasasını kabul eden Akp’liler, yasayı veto eden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmelerini­n “normal” olduğunu savunurken, hukukçular ve siyaset bilimciler politika için “aşırı dozda çürüme” uyarısı yapıyor. Anayasa hukukçusu Prof. Ergun Özbudun, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı, yani kendi kendini veto etmesinde aslında hukuken çok da sorun olmadığını düşünüyor. “Böylesi vetolar başkanlık sisteminde de var. Buradaki en büyük sıkıntı, siyaseten yaşanan çelişkidir. Tam bir siyasi garabet örneği ile karşı karşıyayız” diyen Özbudun, liderin dediği her söze, yaptığı her harekete onay veren, eleştiri getirmekte­n ya da karşı duruş sergilemek­ten uzak duran vekillerin bundan sonraki süreçte halkın karşısına çıkma hakkının olmadığını söylüyor. Özbudun, “Sergiledik­leri tavrın normal ve makul bir tarafı yok. Halkın da bu aşırı dozdaki siyasi çürümeyi görmesi, eleştirmes­i kaçınılmaz” yorumunu yapıyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevinde de bulunmuş hukukçu Vedat Ahsen Coşar, AKP’LI vekillerin Erdoğan’ın vetosunu alkışlamas­ını Türkiye’de “siyasetin çürümesine açık örnek” olarak değerlendi­riyor.

 ??  ?? VEDAT AHŞEN COŞAR
VEDAT AHŞEN COŞAR
 ??  ?? PROF. ERGUN Özbudun
PROF. ERGUN Özbudun
 ??  ?? Prof. Ergun Özbudun
Prof. Ergun Özbudun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye