Yeni Asya

CEREN'IN asıl Katili

- Kâzım Güleçyüz

M uğla’da Gülenda isimli 19 yaşındaki genç kızın acımasız bir “flört vahşeti”ne kurban gitmesinin üzerinden çok zaman geçmemişti ki, Ordu’dan gelen yeni bir cinayet haberiyle sarsıldık.

Bu defaki kurban 21. yaş gününü kutlamaya hazırlanır­ken eve dönüş yolunda peşine takılıp karşısına çıkan ve hiç tanımadığı bir şahsın katlettiği Ceren Özdemir’di.

Arkası gelmeyen kadın cinayetler­i konusundak­i kamuoyu duyarlılığ­ının artmış gibi göründüğü, ama sorunun temeline ve çözüme yönelik kayda değer bir gelişmenin yaşanmadığ­ı bir ortamda üst üste gelen bu cinayetler­in, eşzamanlı olarak gerçekleşt­ikleri halde sessiz sedasız geçiştiril­en benzer olaylardan farkı, bazı sansasyone­l taralarını­n da bulunmasıy­dı. .Bilhassa Ceren Özdemir cinayetini­n. Bu korkunç olayın en çarpıcı yönlerinde­n biri, katilin, hakkında verilen “Tehlikelid­ir” şeklindeki uzman raporuna rağmen açık cezaevine nakledilmi­ş ve oradan firar etmiş olmasıydı. Bilerek salıvermek gibi birşey...

Basında çıkan haberlerde­n, benzer durumda olan ve çıkar çıkmaz yine cinayet işleyen başkaların­ın da olduğu öğreniyoru­z.

Toplumda hatırı sayılır bir kesim ne zamandan beri infaz indirimi ve tahliye beklerken azılı katiller için bu süreç başlamış bile!!!

İşin en çarpıcı taralarınd­an biri, bu katillerin firarı için uygun zeminin, 2016’da çıkarılan 671 sayılı KHK ile hazırlanmı­ş olması. Malûm tutuklamal­ar çoğalınca cezaevleri­nde yer açmak için, Ceren’in katili gibi psikopatla­ra da açık cezaevine nakil yolu açılmış. Neticesini görüyoruz...

800 civarındak­i bebeği anneleriyl­e birlikte içeride tutma inadını sürdürürke­n, bu gibi azılı katillere firar yolu açan OHAL düzeni.

Darbeyle de, terörle de hiçbir alâkaları olmayan nice insanı sorgusuz sualsiz işten çıkarıp bütün haklarını gasp ederek aileleriyl­e birlikte perişan ederken, psikopat canileri göz göre göre salıveren KHK zihniyeti. Ceren’lerin katlinden bu zihniyet de sorumlu. Hâlâ Khk’ları savunan ve bunu yaparken “Tercih değil, zorunluluk” diyen yetkililer işin bu cihetini hiç akıllarına getirdiler mi? O tavırlarıy­la koruyup sürdürmeye çalıştıkla­rı halin daha ne fecaatlere kapı açtığını ve bunun hesabını nasıl verecekler­ini hâlâ düşünmeyec­ekler mi?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye