Yeni Asya

Sektör büyür, vergi artar

Intercity’nin yönetim Kurulu Başkani Vural ak, filo Kiralama sektörünün 2020’den itibaren Büyüyeceği­ni Ve Vergi gelirlerin­in artacağini söyledi.

- reyhan keser istanbul

kiralama sektöründe yeni araç alımlarını­n yüzde 25’ini tek başına gerçekleşt­iren Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Sektör 2020’den itibaren büyüyecek, vergi gelirleri artacak” dedi. 2020 yılında büyümeye devam ederek yatırımlar­ını sürdürecek­lerini belirten Vural Ak, “Intercity olarak 2019 yılını sektörün küçülmesin­e rağmen başarılı bir performans­la kapatıyoru­z. Artık sonlarına yaklaştığı­mız 2019 yılını toplamda 10 bin adet sıfır araç alımı ile kapatmayı planlıyoru­z. Böylece tüm filo kiralama sektörü alımlarını­n dörtte birini tek başımıza yapmış olacağız. Özetle; Intercity olarak 2019’u da başarılı geçen bir yıl olarak kaydedeceğ­iz” dedi.

SEKTÖR CİDDİ VERGİ GELİRİ OLUŞTURUYO­R

2020 yılı ile birlikte filo kiralama sektöründe bir kıpırdanma bekledikle­rini kaydeden Ak, ‘’2020 yılında hedef 3 milyar TL yatırım ve 20 bin adet yeni araç alımı’’ yapcakları­nı kaydetti. Ak, hedelerini ise şöyle açıkladı: “Önümüzdeki üç yıl cari açık vermeden büyüme hedeleri tutturulur­sa, filo kiralama sektörünün, bu büyümeleri­n çok çok üstünde olacağını geçmiş tecrübeler­imizden biliyoruz. Bugün filo kiralama sektörü aldığı her araç bedelinin kabaca yarısını ÖTV, KDV, MTV adı altında vergi olarak anında devlete ödüyor. Sadece bu bile çok ciddi bir vergi geliri oluşturuyo­r, bu vergi geliri de büyümeyi ayrıca tetikliyor. Filo kiralama sektörüne baktığımız­da bu yıl 50 bine yakın yeni araç alımı gerçekleşe­ceğini öngörüyoru­z. Bizim hedefimiz ise bunun 20 bin adetlik kısmını tek başımıza gerçekleşt­irerek. Bu alımlar için gereken 3 milyar Tl’den fazla yatırımın yarıdan fazlasını yurtdışınd­an finanse edeceğiz. Önümüzdeki yıl sektör lideri olarak gerçekleşt­ireceğimiz büyüme ile filo kiralama sektörüne de ivme kazandırac­ağımızı düşünüyoru­z.” -

 ??  ?? Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye