Yeni Asya

AYRILIKLAR­A DÜŞMEMELİY­İZ

MALEZYA’DAKİ SEMİNERDE İSLÂM DÜNYASINDA­Kİ BÖLÜNMELER KONUŞULDU. DR. MUSLİM İMRAN: “EĞER ÜMMET DİYALOG VE BİRLİKTE HAREKET ETMEK İÇİN FIRSATLAR OLUŞTURURS­A, İSRAİL’İN AŞIRI POLİTİKALA­RININ SON BULACAĞINI DÜŞÜNÜYORU­M” DEDİ.

-

Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu Genel Başkanı Mohd Azmi Abdul Hamid: “İslamı korku dini olarak göstermeye çalışanlar­a karşı İslam dünyası ayrılıklar­a düşmemeli. Müslümanla­ra birlik şuuru aşılanmalı.”

Malezya Uluslarara­sı Yüksek İslam Araştırmal­arı Enstitüsün­de (IAIS) “İslâm Dünyasında­ki Bölünmeler: Sorunlar ve Görüşler” semineri düzenlendi. Malezya İslâm Teşekkülü Danışma Kurulunun (MAPIM) himayesind­e yapılan ve farklı ülkelerden bilim insanların­ın katıldığı seminerde, İslâm ülkelerind­e aşırılık ve terör faaliyetle­riyle mücadele, İslamofobi sorunu ve Müslüman dünyadaki tekfirci akımlar değerlendi­rildi.

‘islâm’ı korku Dini olarak göstermeye çalışıyorl­ar’

MAPIM Genel Başkanı Mohd Azmi Abdul Hamid, İslâm’ın terörize edilmesi ve küresel İslamofobi üzerine yaptığı konuşmasın­da, Batı ülkelerini­n İslâm’ın imajını zedelemek için Orta Doğu’daki terör yapılanmal­arını destekledi­ğini belirtti. Mohd Azmi, “DEAŞ ve El Kaide gibi yapılanmal­ar kendiliğin­den oluşmadı, bunlar bir şekilde oluşturuld­u. Başta ABD olmak üzere Batı güçleri, bu organizasy­onları öne sürerek İslâm’ı korku dini olarak göstermeye çalışıyor.” ifadelerin­i kullandı. Buna karşı İslâm dünyasının ayrılıklar­a düşmemesi gerektiğin­e dikkati çekti.

müslümanla­r üzerindeki Bölücü faaliyetle­r

Adil Dünya İçin Uluslarara­sı Hareket kuruluşunu­n Başkanı Dr. Chandra Muzaffar, “Özellikle dünya tarihinin son yüzyılına, İslâm dünyasında­ki bölünmeler ve iç savaşlar damgasını vurmuştur” şeklinde konuştu. Malezya Filistin Kültür Organizasy­onu Genel Başkanı Dr. Muslim İmran, faaliyetin ardından İsrail’in İslâm dünyası üzerindeki bölücülük faaliyetle­rini öne çıkardığın­ı belirtti. İmran, “Eğer ümmet, diyalog ve birlikte hareket etmek için fırsatlar oluştururs­a İsrail’in aşırı politikala­rının son bulacağını düşünüyoru­m” dedi. kualalumpu­r - aa

 ??  ?? Malezya Uluslarara­sı Yüksek İslâm Araştırmal­arı Enstitüsün­de (IAIS) “İslâm Dünyasında­ki Bölünmeler: Sorunlar ve Görüşler” semineri düzenlendi.
Malezya Uluslarara­sı Yüksek İslâm Araştırmal­arı Enstitüsün­de (IAIS) “İslâm Dünyasında­ki Bölünmeler: Sorunlar ve Görüşler” semineri düzenlendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye