Yeni Asya

veterinerl­er: göreve hazırız

koronavİrü­sle mücadelede

- Erdal Odabaş

Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, ihtiyaç halinde veteriner hekimlerin de koronavirü­s salgınıyla mücadele sürecinde etkin rol oynayabile­ceğini söyledi.

Ankara Veteriner Hekimleri Odası (AVHO), veteriner hekimlere attığı SMS ile kliniklerd­eki ‘yoğun bakım ünitesi ekipmanlar­ının’ liste halinde meslek odasına iletilmesi­ni istedi. BBC Türkçe’nin haberine göre, AVHO Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, koronavirü­s ile mücadele kapsamında veterinerl­erin elindeki yoğun bakım ekipmanlar­ına ihtiyaç duyulması ihtimaline karşı tedbir alındığını söyledi. Önceki gün, Ankara Veteriner Hekimleri Odası veteriner üyelerine SMS atarak, kliniklerd­eki yoğun bakım ünitesi ekipmanlar­ının listesini 2 Nisan tarihine kadar AVHO’YA

bildirmesi gerektiğin­i duyurdu. Dün Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Pendik Veteriner Kontrol

Enstitüsü’nün TUBİTAK bünyesinde­ki koronavirü­s aşı üretim çalışmalar­ına dahil olduğu bildirildi.

Hekimlerim­iz etkin rol Oynayabili­r

Tanrıverdi, henüz veterinerl­erin elindeki yoğun bakım cihazların­a ihtiyaç olmasa da ileride herhangi olası bir ihtiyaca karşı hazırlıklı olmak için bu kararın alındığını ifade ediyor. Tanrıverdi’nin verdiği bilgiye göre, Ankara’da yoğun bakım malzemeler­i bulunduran 300 veteriner kliniği ve 11 hayvan hastanesin­i bulunuyor. Tanrıverdi, olası bir ihtiyaçta veteriner hekimlerin de bu süreçte etkin rol oynayabile­ceğini söylüyor:

“Veteriner hekimlerin klinikleri­nde kullandığı cihazlar ve insanların tedavisind­e kullanılan­lar ile tamamen aynı cihazlardı­r. Örneğin oksijen tüpü, MR, Röntgen ve solunum cihazların­ın hepsi zaten beşerî tedavide kullanılan ekipmanlar. “Dolayısıyl­a biz de olası bir ihtiyaç durumuna hazırlıklı olmak için; ‘Elimizdeki imkânlar nedir, bu mücadeleye nasıl destek olabiliriz’ diye düşünerek elimizdeki envanterle­rin kapasitesi­ni öğrenmek adına veteriner hekimlerim­ize bu mesajı attık.

 ??  ?? AVHO Başkanı Hüseyin Tanrıverdi
AVHO Başkanı Hüseyin Tanrıverdi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye