Yeni Asya

4’te 1’ini tüketmeden israf ediyoruz

TESK GENEL Başkanı Bendevi Palandöken, SEBZE ve meyvenin 4’TE 1’inin Tüketilmed­en israf Edildiğine dikkat ÇEKEREK, 13 milyon TON SEBZE ve meyvenin çöpe Gittiğini Söyledi.

- RECEP GÖREN

Sebze ve meyvenin 4’te 1’inin tüketilmed­en israf edilerek çöpe atıldığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yılın ilk yarısında üretilen sebze ve meyvelerin ortalama yüzde 25’i daha sofraya gelmeden tarlada, taşıma sırasında, yüksek fiyattan dolayı tezgâhta kaldığı için 13 milyon ton sebze ve meyve çöpe gidiyor. İsrafın önüne geçmek için öncelikle ürünlerin taşınması ve saklanması­ndaki zincirler iyileştiri­lmeli, soğuk hava depolarını­n kapasitesi arttırılma­lı. Satış noktaların­da ürünler uygun fiyata satılarak her kesimden vatandaşın sebze ve meyveye ulaşmasını­n imkânı sağlanmalı. Çiinin elinde ürün kalmamalı” dedi. Ankara

 ??  ??
 ??  ?? TESK Genel Başkanı Palandöken, “Sebze ve meyvelerin ortalama yüzde 25’i daha sofraya gelmeden tarlada, taşıma sırasında, yüksek fiyattan dolayı tezgâhta kaldığı için 13 milyon ton sebze ve meyve çöpe gidiyor.” dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, “Sebze ve meyvelerin ortalama yüzde 25’i daha sofraya gelmeden tarlada, taşıma sırasında, yüksek fiyattan dolayı tezgâhta kaldığı için 13 milyon ton sebze ve meyve çöpe gidiyor.” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye