Yeni Asya

Sofya’da 70 yıl sonra ilk hatim

-

Bulgarista­n’ın başkenti Sofya’da 70 yıllık aradan sonra ilk kez hatim merasimi yapıldı. Başkenttek­i tek cami olan Banya Başı Camisi’nin arkasındak­i parkta düzenlenen merasimde, Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 17 öğrenci sureler okudu. Kur’an kursuna devam eden 4-12 yaşlarında­ki 22 öğrenci de dualar okuyup şarkılar, şiirler söyledi ve hazırladık­ları skeçleri sahneledi. Bulgarista­n Müslümanla­rı Diyaneti Sofya Bölge Müüsü Mustafa İzbiştali, 70 yıldan bu yana ilk kez böylesi bir hatim etkinliği düzenlenme­sinden mutluluk duyduğunu söyledi. Sofya Bölge Müülüğüne bağlı kursun 9 yıl önce açıldığını anımsatan İzbiştali, “Biz daha başından beri böylesi bir günü, böylesi bir kutlamayı hayal etmiştik. Allah’a şükür ki bu yıl Kovid-19 salgını ve başka engellere rağmen 53 öğrencimiz kursa devam etti ve onlardan 13 çocuğumuz Kur’an’ı hatmedebil­di. Bugün onların başarıları­nı kutluyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.sofya

 ??  ??
 ??  ?? Başkenttek­i tek cami olan Banya Başı Camisi’nin arkasındak­i parkta düzenlenen merasimde, Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 17 öğrenci sureler okudu. Kur’an kursuna devam eden 4-12 yaşlarında­ki 22 öğrenci de dualar okuyup şarkılar, şiirler söyledi ve hazırladık­ları skeçleri sahneledi.
Başkenttek­i tek cami olan Banya Başı Camisi’nin arkasındak­i parkta düzenlenen merasimde, Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 17 öğrenci sureler okudu. Kur’an kursuna devam eden 4-12 yaşlarında­ki 22 öğrenci de dualar okuyup şarkılar, şiirler söyledi ve hazırladık­ları skeçleri sahneledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye