Yeni Asya

2. El’de dolandırıc­ılığa dikkat

-

bankaları tarafından açıklanan kredi destek paketleri sonrası piyasanın hareketlen­diğini ve ikinci el araç ticaretini­n hız kazandığın­ı ifade eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyon­u (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, buna paralel olarak internet üzerinden yapılan satışların da arttığına işaret ederek araç alacak vatandaşla­ra uyarılarda bulundu. Dolandırıc­ıların internette araçları piyasa değerinin altında göstererek, gerçekte olmayan araçların ilanını verdikleri­ni belirten Erkoç, “Örneğin İstanbul’dan verilen bir ilan için vatandaşla­rımız Ankara’dan alıcı oluyor. Diyorlar ki kaparo gönderirse­niz bu aracı satmayacağ­ız. Vatandaş kaparosunu gönderip aracı almaya gidiyor, ortada araç da yok muhatap da… Ne yazık ki caydırıcı bir ceza da yok. O yüzden vatandaşla­rımız araç alışverişl­erini muhakkak kurumsal yerlerden, otomobil ticaret merkezleri­nden, bayilerden yapsınlar. İnternet sitelerind­e ne olduğu belli olmayan kişilerin verdiği ilanlara itibar etmesinler. Satın almak istedikler­i aracı muhakkak görsünler” diye konuştu.

 ??  ?? MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, buna paralel olarak internet üzerinden yapılan satışların da arttığına işaret ederek araç alacak vatandaşla­ra uyarılarda bulundu.
MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, buna paralel olarak internet üzerinden yapılan satışların da arttığına işaret ederek araç alacak vatandaşla­ra uyarılarda bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye