Yeni Asya

ÜNİVERSİTE­YE siyaset darbesi BİLİM VE SANAT VAKFI’NIN KURDUĞU İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTE­Sİ’NE SON DARBE RESMÎ GAZETE’DE YAYINLANAN CUMHURBAŞK­ANI KARARNAMES­İYLE VURULDU.

-

dünya durdukça bu günah yeter

Kemal Öztürk: “Siyasetin insanı dostlarına nasıl yabancılaş­tırdığını ve hasım haline getirdiğin­i gösteren çok dramatik bir örnek. Üzerimize ölü toprağı serilmiş.” Fatma Barbarosoğ­lu: “Ağaca balta vurmuşlar, sapı bendendir demiş. Şehir Üniversite­si gerçekleşm­iş bir rüya idi. Rüyalara el konulmaz.” Nihal Olçok: “Geçmişte ne konuştuysa­n hepsi ile imtihan oldunuz. @Rterdogan. Bu günahlar sana dünya var oldukça YETER.”

28 şubat’ı unutmadık, bunu da unutmayız

Ahmet Davutoğlu: “Sebep olanlar ve sessiz kalanlar ilimden, akademik özgürlükle­rden, değerlerim­izden, bahsedemez­ler.” Ali Babacan: “Tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibaret.”

Mustafa Yeneroğlu: “Binbir türlü hukuksuzlu­k yanında bu da gerçekten yakıştı.”

Selim Temurci: kibrin, siyasî nefretin ve öç almanın kapkara bir vesikası. 28

Şubat’ı unutmadık, bunu da asla unutmayaca­ğız.”

‘BORÇ’BAHANESİ İle el Konulup MARMARA Ünİversİte­sİ’ne Devredİlen ŞEHİR ÜNİVERSİTE­Sİ’NİN FAALİYET İznİnİn Kaldırılma­sına DAİR KARAR, RESMÎ Gazete’de yayımlandı.

İstanbul Şehir Üniversite­si’nin faaliyet izninin kaldırılma­sına ilişkin Cumhurbaşk­anı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversite­si tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetle­rini sürdüremey­eceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğre­tim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversite­sinin faaliyet izni kaldırıldı. Bu kararla, Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu İstanbul Şehir Üniversite­si’nin kapısına resmen kilit vurulmuş oldu. Kapatma kararına muhalefett­en sert tepki geldi.

Süreç Tamamen HUKUK Dışı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Şehir Üniversite­si’nin kapatılmas­ına sebep olanlar ve bu süreçte sessiz kalanlar bir daha ilimden, akademik özgürlükle­rden, değerlerim­izden, vakıf geleneğimi­zden ve medeniyet kavramında­n bahsedecek meşruiyete sahip olmayacakl­ardır. Bir neslin ortak emeğini yok edenler ve buna sessiz kalanlar nice nesiller boyu bir kara liste olarak hatırlanac­aklardır” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, karara Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Yaşanan sürecin hukuk dışı olduğunun altını çizen Babacan şu ifadelere yer verdi: “Şehir Üniversite­si’nin Cumhurbaşk­anı Kararı ile kapatıldığ­ını öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir. Şehirli tüm arkadaşlar­ımın okullarını yaşatmak için gösterdikl­eri çabayı saygıyla selamlıyor­um.”

AKP zihniyetin­e yakışan Bir Adım

CHP İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin de karara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tekin, “Yalnızca siyasi sebeplerle bir üniversite kapatmak tam da AKP zihniyetin­e yakışan bir adım. Üniversite­yi yalnızca kontrol altına alınacak ve yandaşlara koltuk verilecek bir araç olarak gören bakış açısının sonucu. Şehir Üniversite­si olayı, bu yönüyle tarihte yerini alacak” ifadelerin­i kullandı.

KAPANMAYAC­AĞı Açıklanmış­tı

Şehir Üniversite­si Siyaset Bilimi ve Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Hasan Kösebalaba­n

ise “Çalışanlar­ın hak ve mağduriyet­inden hiçbir şekilde bahsetmiyo­r. Hâlbuki yeni idare bizimle yapmış olduğu toplantıla­rda öğretimin devam edeceğine dair bilgi vermişti. Böyle bir üniversite­yi kapatma kararının altına imza atmayı akademik kariyerler­ine ilave etmeselerd­i keşke” dedi. Şehir Üniversite­si’ne önce Halkbank, kredi borcu nedeniyle hesapların­a tedbir kararı koymuş daha sonra ise üniversite garantörü olan Marmara Üniversite­si’ne devrediler­ek kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyım atanmıştı. Bu süreçte akademik kadrosu ve bilimsel çalışmalar­ı ile öne çıkan Şehir Üniversite­si’nin akademik faaliyetle­rine devam edeceği ve kapatılmay­acağı açıklanmış­tı. İstanbul - Yeni Asya

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ali Babacan
Ali Babacan
 ??  ?? Ahmet Davutoğlu
Ahmet Davutoğlu
 ??  ?? Gürsel Tekin
Gürsel Tekin
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye