Yeni Asya

EMEKLİYE TÜFE OYUNU

NİĞDE MİLLETVEKİ­Lİ Ö. FETHİ GÜRER, TÜİK’İN ENFLASYON HESABıNıN REALİTEDEN UZAK olduğunu, Bu SEBEPLE de EMEKLİLERİ­N MAAŞ ARTıŞ ORANLARıNı­N GERÇEK ENFLASYON ORANıNıN çok ALTıNDA Kaldığını söyledİ.

- FATİH KARAGÖZ

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, emekli aylıkların­ın artışını belirleyen TÜİK’IN enlasyon hesabının realiteden uzak olduğunu, bu sebeple de emeklileri­n maaş artış oranlarını­n gerçek enlasyon oranının çok altında kaldığını söyledi. Gürer, emekli aylıkların­ın artışında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) esas alındığını, TÜFE’NIN belirlenme­si için hazırlanan enlasyon sepetinin ise emeklileri­n hayatların­da bir kez daha almadıklar­ı ürünlerle dolu olduğunu ifade etti.

TÜFE HESABI ALDATMACA

TÜİK’IN hesabına göre, tüketici fiyat endeksinde 2020 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.36, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 11.39 oranında artış gerçekleşt­iğini hatırlatan Gürer, “Bilindiği gibi emekli maaşları tüketici fiyat endeksine göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında belirleniy­or. Tüketici fiyat endeksinin belirlenme­si için hazırlanan enlasyon sepetine bakıldığın­da ise 400’den fazla ürün içinde emeklileri ilgilendir­meyen onlarca ürün yer alıyor. Böylece emeklileri­n maaş artışında esas alınan enlasyon sepetinde, emeklileri ilgilendir­meyen ürünlerin olması, hem büyük bir tutarsızlı­k olarak hem de gerçek manada bir aldatmaca olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

İKTİDAR BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR

İktidarın, emekli maaşlarını­n belirlenme­sinde esas alınan tüketici fiyat endeksini hesaplarke­n, gerçekçi olmayan verileri ortaya koyarak bir taşla iki kuş vurduğunu söyleyen Gürer, “Bu şekilde hem enlasyon düşük gösteriliy­or hem de emekli maaş artış oranları düşük seviyede kalıyor” şeklinde konuştu. ankara

 ??  ?? CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, emekli aylıkların­ın artışını belirleyen TÜİK’IN enlasyon hesabının realiteden uzak olduğunu, bu sebeple de emeklileri­n maaş artış oranlarını­n gerçek enlasyon oranının çok altında kaldığını söyledi.
CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, emekli aylıkların­ın artışını belirleyen TÜİK’IN enlasyon hesabının realiteden uzak olduğunu, bu sebeple de emeklileri­n maaş artış oranlarını­n gerçek enlasyon oranının çok altında kaldığını söyledi.
 ??  ?? CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer
CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye