Yeni Asya

Ezher ve Vatikan dünya barışını konuştu

MıSıR’DAKİ EZHER ŞEYHİ AHMED ET-TAYYİB, VATİKAN DEVLET BAŞKANı PAPA FRANCİSCUS İLE GÖRÜŞMESİN­DE DÜNYA Barışını, SAVAŞLARıN SONA ERMESİNİ ELE Aldıkların­ı DUYURDU.

-

misir’dakİ Ezher Şeyhi Ahmed et-tayyib, Katolikler­in ruhanî lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile dünya barışını görüştü. Tayyib, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün kardeşim Papa Franciscus ile görüşmekte­n memnuniyet duydum. Görüşmemiz­de dünya barışına, savaşların sona ermesine ve insanların kardeşliği­ne destek için sarf edilen ortak çabaları ele aldık” dedi.

mısır’daki Ezher Şeyhi Ahmed et-tayyib, Katolikler­in ruhanî lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile dünya barışını görüştü. Tayyib, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün kardeşim Papa Franciscus ile görüşmekte­n memnuniyet duydum. Görüşmemiz­de, dünya barışına, savaşların sona ermesine ve insanların kardeşliği­ne destek için sarf edilen ortak çabaları ele aldık.” ifadelerin­i kullandı. Görüşmenin şekline ilişkin bilgi vermeyen Tayyib, Papa ile yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) mağdurları­nın acılarını hafiletmek için evrensel dayanışma çağrıların­ı sürdürme konusunda anlaştıkla­rını belirtti. Ezher Şeyhi Tayyib ile Katolikler­in ruhani lideri Papa Franciscus, 14 Mayıs’ta Kovid-19 salgınının ortadan kalkması için birlikte dua etmiş, savaşları durdurma çağrısında bulunmuştu. istanbul - aa

 ??  ?? mısır’daki Ezher Şeyhi Ahmed et-tayyib, katolikler­in ruhanî lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile dünya barışını görüştü.
mısır’daki Ezher Şeyhi Ahmed et-tayyib, katolikler­in ruhanî lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile dünya barışını görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye