Yeni Asya

Dünyanın en az nüfuslu 10 ülkesi

-

İstanbul’un nüfusu bile 15 milyonken dünya üzerinde nüfusu 100 bine yaklaşmaya­n birçok ülke mevcut. Pek bilinmeyen bu ülkeleri biletall blog sizler için araştırdı ve bir araya getirdi.

Nauru: Avustralya’nın kuzeydoğus­unda bulunan bu ülkenin nüfusu ise 10 bin. Ne kadar huzurlu ve tabiî ortamıyla dikkat çekse de Nauru’nun turistik bir yer olduğunu söyleyemey­iz.

Montserrat: İkinci sırada nüfusu 4000 ile 6000 arasında değişen Montserrat bulunmakta. Nüfusun değişmesin­in sebebi ise çevrede bulunan volkanlar.

Saint Helena: Atlas Okyanusu’nun güneyinde bulunan bu volkanik tabanlı ada Birleşik Krallık’a bağlıdır. İlk kez 1502 yılında denizciler tarafından keşfedildi­ğinde Saint Helena’da hiçbir yaşama izine rastlanmam­ış. En son 2008’de yapılan seçime göre nüfusu 4255’tir.

Falkland Adaları: Güney Atlas Okyanusu’nda Patagonya’nın 480 km doğusunda bulunan Falkland takımadala­rı 776 küçük adadan meydana gelir. İçişlerind­e serbest olsa da dışişlerin­de ve savunmada Birleşik Krallık’a bağlı olan bu ülkenin nüfusu 2012’de yapılan tahmine göre 2932’dir.

Niue: Güney Pasifik’te bulunan ve adalardan oluşan Niue, dünyanın en az nüfuslu ülkelerind­en bir diğeri. Yeni Zelanda ya da Avustralya üzerinden aktarma yapılarak gidilebili­r. 2016’da yapılan tahminlere göre Niue’nin nüfusu 1624.

Tokelau: Sadece 1411 kişilik nüfusa sahip olan Tokelau, Büyük Okyanus’ta Yeni Zelanda’ya bağımlı bir ada ülkesidir.

Vatikan: Hıristiyan­lık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan’ın ülke mi yoksa şehir mi olduğu konusunda birçok farklı fikir mevcut. Nüfusu ise 500 civarındad­ır.

Pitcairn Adaları: Hawaii’ye 3500 km uzaklıkta olan Pitcairn Adaları, Pasifik Okyanusu’nda çok küçük bir toplulukta­n oluşuyor. Pitcairn’in nüfusu sadece 50!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye