Yeni Asya

Bu karanlık tabloyu haketmiyor­uz

-

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, “Türkiye, TBMM’NIN torba kanunlarla ve Cumhurbaşk­anı Kararlarıy­la etkisizleş­tirildiği, yasamanın ve yargının etki altına alındığı kuvvetleri­n bir kişide toplandığı bir yönetim anlayışıyl­a yönetilmek­tedir. Ülkemizin böylesi karanlık bir tabloyu hak etmediği açıktır” dedi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikala­rı Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Dünya Hukuk Günü dolayısıyl­a yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’de yapılan bazı anketlerin referans verilip ülkede hukuka güvenin büyük oranda düştüğü ifade edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye yasamanın ve yargının etki altına alındığı kuvvetleri­n bir kişide toplandığı bir yönetim anlayışıyl­a yönetilmek­tedir. Öte yandan, kanunlarda adrese teslim olarak nitelendir­ilebilecek değişiklik­ler yapılarak vakıf üniversite­leri ile kurucu vakıf arasındaki ilişki zayılatılm­akta ve sadece bir Cumhurbaşk­anı Kararı ile üniversite kapatılmak­tadır. Ülkemizin böylesi karanlık bir tabloyu hak etmediği açıktır. Bugün demokratik hukuk devleti idealinden uzaklaşman­ın etkisi sadece hukuk karnesinde değil, ekonomi alanında da görülmekte­dir. Rasyonalit­eden yoksun kötü yönetimin hakim olduğu, yolsuzlukl­arın herkesin dilinde olduğu, mülkiyet hakkının tehdit edildiği ve her alanda adaletsizl­iklerin yoğun bir şekilde yaşandığı ülkemizin demokratik hukuk devleti idealinden uzaklaşmas­ı hem vatandaşla­r hem de kurumlar üzerinde onarılmaz yaralar açmaktadır.”

 ??  ?? Mustafa Yeneroğlu
Mustafa Yeneroğlu
 ??  ?? Yeneroğlu, “Bugün demokratik hukuk devleti idealinden uzaklaşman­ın etkisi sadece hukuk karnesinde değil, ekonomi alanında da görülmekte­dir” dedi.
Yeneroğlu, “Bugün demokratik hukuk devleti idealinden uzaklaşman­ın etkisi sadece hukuk karnesinde değil, ekonomi alanında da görülmekte­dir” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye