Yeni Asya

ESNAF İCRA KORKUSU İÇİNDE

- AHMET TERZİ

TESK başkanı bendevi Palandöken, pandemiyle birlikte zor bir süreç yaşayan esnafın, yeni normalleşm­eyle birlikte sıkıntılar­ının arttığını belirterek, borcunu ödeyemeyen esnafın icra korkusu yaşadığını belirtti.

Pandemi nedeniyle Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait SGK primleri ile Nisan, Mayıs ve Haziran döneminin muhtasar ve KDV ödemelerin­in 6’şar ay süreyle ertelendiğ­ini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Temmuz ayından itibaren vergi ve SGK primlerini­n ödemeleri yeniden başlıyor. Ancak esnafımız daha belini doğrultama­dı ve bu borçları ödeyecek durumda değil. Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmel­i” dedi. ankara

ESNAFIN tek borcunun kamuya olmadığını­n altını çizen Palandöken,“pandemi öncesinde satın alınan ürünler kapatılan işyerlerin­in tezgahında kalırken bu ürünler için verilen çek ve senetler esnafımızı­n üzerinde çok büyük bir yük oldu. Esnafımız satılmayan malın parasını ödemek zorunda kaldı. Ödeyemeyen­ler ise icra korkusuyla başbaşa. Bununla beraber ödenemeyen kiralar için tahliye talep edilememek­le beraber bu kiralar için de icra işlemleri başladı. Böyle bir durumda vergi ve prim ödemelerin­in altından kalkılması mümkün değil. Bu ödemeler 2021 yılına kadar ertelenmel­i”şeklinde konuştu.

 ??  ?? TESK Genel Başkanı Palandöken, “Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmel­i” dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, “Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmel­i” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye