Yeni Asya

ISSIZLIK CAN ACITIYOR

ÜNİVERSİTE MEZUNLARIN­IN YÜZDE 42’Sİ İŞ BULAMIYOR

-

HALKIN GÜNDEMİ BAYRAMDA DA İŞSİZLİK OLDU. CUMHURBAŞK­ANLIĞI VERİLERİNE GÖRE, ÜNİVERSİTE MEZUNUNUN DA DERDİ İŞSİZLİK. VATANDAŞ GEÇİM SIKINTISIN­DA

VATANDAŞIN bayram tebrikleşm­elerindeki birinci gündem konusu, işsizlik ve geçim sıkıntısı oldu. Vatandaş, esnaf ve çiçi bu Kurban bayramını buruk bir şekilde geçirdi. Sohbetlerd­e esnaf siahsızlıkta­n, çiçi ürünün değersiz kaldığında­n, vatandaş işsizlikte­n yakındı.

MEZUN, AMA İŞSİZ

BU ARADA, Cumhurbaşk­anlığı İnsan Kaynakları Oisi’nin verilerine göre, Türkiye’de üniversite mezunların­ın yüzde 42’si mezuniyeti­nin ardından iş bulamıyor. Yüzde 31’i de iş buldukları­nda asgari ücretle işe başlatılıy­or. En başarılı üniver siteden mezun olan da aynı durumda.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, çiçi, esnaf ve vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuştuğun­u belirtti. Pandemi sürecinin ilçe, köy ve kasabalard­a var olan sorunları katladığın­a dikkat çeken Gürer, “İşsizlik can acıtıyor” dedi. Gürer, yaptığı açıklamada; köylünün, çiçinin, esnafın ve tüm vatandaşla­rın kurban bayramını buruk bir şekilde yaşadığına vurgu yaptı. İlçelerde işsizlik sorununun ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Gürer, “Ne esnafımız, ne çiçimiz ne de vatandaşla­rımız gelecekten umutlu değil. Üretici ekip biçtiğinin karşılığın­ı alamıyor. Esnaf siah yapmadan kepenk kapatıyor. Pandemi süreci, zaten var olan sorunları ikiye, üçe katlamış durumda” diye konuştu.

ÜCRET Artışı sağlanmalı Gürer, korona virüs salgının neden olduğu pandemi sürecinin en az kayıpla atlatılabi­lmesi için çiçinin, esnafın ve yatırımcın­ın gerçek manada desteklenm­esi gerektiğin­i de sözlerine ekledi. Gürer, işsizliğin katladığın­ı memur, işçi ve emekli ücretlerin­de pandemi düzenlemes­i yapılarak ücret artışı sağlanması gerektiğin­i de söyledi. Gürer, işsizliğin de tarım ve sanayinin gelişmesi ve katma değerli ürün üretiminin yaygınlaşm­ası ile aşılacağın­ı, yeniden kamucu bir yaklaşımla yatırımlar­ın yapılması gerektiğin­i de ifade etti

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin de verilerini kullandığı Kariyer ve Yetenek
Yönetimi Derneği’nin verilerine göre Türkiye genelindek­i üniversite mezunların­ın yüzde 42’si mezun olduktan sonra iş bulamadı.
Cumhurbaşk­anlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin de verilerini kullandığı Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin verilerine göre Türkiye genelindek­i üniversite mezunların­ın yüzde 42’si mezun olduktan sonra iş bulamadı.
 ??  ?? Ömer Fethi Gürer
Ömer Fethi Gürer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye