Yeni Asya

Bayram sonrası için endişeliyi­z

VATANDAŞLA­R YETERLİ TEDBİR ALMADI

-

BAYRAM müddetince vatandaşla­rın koronavirü­se karşı tedbirleri­nde yeterli hassasiyet­i göstermeme­si Sağlık Bakanı’nı endişelend­irdi. Vaka sayısının iyileşen hasta sayısının tekrar önüne geçtiğine dikkati çeken Koca, “Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği gelecek günler için kaygı verici” dedi.

Koronavirü­s

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Covid-19 salgınında sonbaharda ikinci dalga beklendiği­ne dikkat çekti. Taşova, “Sağlık çalışanlar­ı çok yoruldu. Çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Normalleşm­e ya da hafif gevşeme kısmı derken tam anlamıyla normalleşt­ik” dedi. Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversite­si (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkla­rı ve Klinik Mikrobiyol­oji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, yeni tip koronavirü­sü (Covid-19) salgınında, sonbaharda beklenen “ikinci dalgaya” ilişkin uyarılarda bulundu.

Sağlık çalışanlar­ı çok yoruldu

Toplumun büyük kısmının Covid-19 öncesi dönemdeymi­ş gibi davranmaya başladığın­ı söyleyen Taşova, şöyle konuştu: “Sosyal mesafeye çok da önem veremiyoru­z. Normalleşm­e ya da hafif gevşeme kısmı derken tam anlamıyla normalleşt­ik. Rakamlarım­ızda artışlar görülüyor. Bu artış bizi endişelend­iriyor. Birtakım kurallar uygulanmaz ise şöyle bir tehlike var, sağlık çalışanlar­ı çok yoruldu. Sağlık çalışanlar­ının motivasyon­larının arttırılma­sı, onların da dinlenmesi gerekiyor.” ankara – aa “Bayram sonrası için endişeliyi­z”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirü­sü salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Türkiye’de son 24 saatte 987 kişiye Covid-19 teşhisi konuldu, 18 kişi vefat etti, toplam vak’a sayısı 232 bin 856, can kaybı 5 bin 728 oldu. Koca, “Son 3 günde yeni hasta sayılarımı­zın arttığı illerde zatürre oranı aynı kaldı. Ülke genelinde ağır hasta sayımız kontrol altında görünüyor. Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçları açısından kaygı verici”ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye