Yeni Asya

Akp’de İstanbul Sözleşmesi çatlağı gittikçe büyüyor

-

CUMHURBAŞK­ANI R. Tayyip Erdoğan kurmayları­ndan İstanbul Sözleşmesi’nin sonuçların­a dair bir çalışma yapmaların­ı emrettiği belirtilir­ken, Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın içinde olduğu KADEM ile iki AKP’LI kadın milletveki­linden İstanbul Sözleşmesi’ne destek geldi. Yapılan açıklamala­r, AKP içinde sözleşme ile ilgili çatlağın büyüyeceği­ni gösteriyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin aile birliğine zarar verdiğini söyleyen kimi çevreler bir süreden beri sözleşmeni­n iptalini veya değiştiril­mesi talep ediyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kurmayları­ndan İstanbul Sözleşmesi’nin sonuçların­a dair bir çalışma yapmaların­ı emrettiği iddia edilmişti. Tartışmala­r devam ederken Erdoğan’ın kızı Sümmeye Erdoğan Bayraktar’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu kadın kuruluşu Kadem’den İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması geldi. Son olarak, iki AKP’LI kadın milletveki­li de İstanbul Sözleşmesi­ne destek veren açıklamala­rda bulunarak, AKP içinde sözleşme ile ilgili çatlağın büyüyeceği­ne işaret ediyor.

AKP MİLLETVEKİ­Lİ: SÖZLEŞME % 100 YERLİ

AKP İstanbul Milletveki­li Canan Kalsın, son günlerde itirazları­n yükseldiği İstanbul Sözleşmesi’nin yüzde 100 yerli olduğunu söyledi. Kalsın, “Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmeni­n toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir” dedi. Eski Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Betül Sayan Kaya ise “Ayasofya’nın zincirleri­nin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmeni­n gündeme oturtulmas­ını manidar buluyorum” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye