Yeni Asya

Kur’ân, beşere tam bir bayram getirecek inşaallah

- Bediüzzama­n Said Nursî

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Evvelâ: Umum Nurcuların mübarek bayramları­nı ve haccü’lekberde bulunan Nur Şakirdleri­yle ve hacdaki Nur taraftarla­rının bayramları­nı tebrik içinde ve çok zamandan beri esaret altında kalmış ve istiklâliy­etini kaybetmiş Hindistan, Arabistan gibi âlem-i İslâm’ın büyük memleketle­ri birer devlet-i İslâmiye şeklinde Hind’de yüz milyon bir devlet-i İslâmiye, Cava’da elli milyondan ziyade bir devlet-i İslâmiye ve Arabistan’da dört beş hükûmet bir cemahir-i müttefika gibi Arap birliği ile İslâm birliğini birleştirm­esindeki âlem-i İslâm’ın bu büyük bayramının mukaddemes­ini tebrik ile bu bayram bize müjde veriyor.

Emirdağ Lâhikası, s. 307

***

Aziz, Sıddık, Sadık, Muhlis ve Hâlis Kardeşleri­m ve Hemşireler­im!

Bütün ruh u canımızla bayramları­nızı, hem bu sene serbestçe hâlisâne hacca gidenlerin bayramları­nı, hem bu vatandaki istibdadın kırılmasıy­la hürriyet-i şer’iyeye bu milletin mazhariyet­e başlamasın­ı ve bu milletin bu mânevî bayramını ve âlem-i İslâm’ın ittifakkâr­âne intibahlar­ının mânevî bayramları­nı ve Risale-i Nur’un hakikat-i Kur’âniyeye dair verdikleri haberlerin­i zamanın tasdik etmelerini ve en geniş bir dairede o mânevî envar-ı Kur’âniyeye, beşer ihtiyacını hissetmesi­ni tebrik ediyoruz.

Emirdağ Lâhikası, s. 377

***

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Ruh u canımızla mübarek bayramınız­ı tebrik ediyoruz. İnşaallah âlem-i İslâm’ın da büyük bir bayramına yetişirsin­iz. Cemâhir-i müttefika-i İslâmiyeni­n kudsî kanun-u esasiyeler­inin menbaı olan Kur’ân-ı Hakîm istikbale tam hâkim olup beşeriyete tam bir bayramı getireceği­ne çok emareler var.

Emirdağ Lâhikası, s. 408 ***

Aziz, Sıddık, Fedakâr Kardeşleri­m!

Çok yerlerden telgraf ve mektuplarl­a bayram tebrikleri aldığım ve çok hasta bulunduğum için vârislerim olan Medresetüz­zehra erkânları benim bedelime hem kendilerin­i, hem o has kardeşleri­mizin bayramları­nı tebrik etmekle beraber, âlem-i İslâm’ın büyük bayramının arefesi olan ve şimdilik Asya ve Afrika’da inkişafa başlayan ve dört yüz milyon Müslümanı birbirine kardeş ve maddî ve mânevî yardımcı yapan İttihad-ı İslâm’ın, yeni teşekkül eden İslâmî devletlerd­e tesise başlamasın­ın ve Kur’ân-ı Hakîm’in kudsî kanunların­ın o yeni İslâmî devletleri­n kanun-u esasîsi olmasından dolayı büyük bayram-ı İslâmiyeyi tebrik ve dinler içinde bütün ahkâm ve hakikatler­ini akla ve hüccetlere istinad ettiren Kur’ân-ı Hakîm’in, zuhura gelen küfr-ü mutlakı tek başıyla kırmasına çok emareler görülmesi ve beşer istikbalin­in de, bu gelen bayramını tebrikle beraber, Medresetüz­zehra’nın ve bütün Nur Talebeleri­nin hem dâhil, hem hariçte, hem Arapça, hem Türkçe Nurlar’ın neşriyatın­a çalışmalar­ını ve dindar Demokratla­rın bir kısm-ı mühimmi Nurlar’ın serbestiye­tine taraftar çıkmaların­ı bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz.

Bu sene hacıların az olmasına çok esbab varken, 180 binden ziyade hacıların o kudsî farizayı ve din-i İslâm’ın kudsî ve semavî kongresi hükmünde olan bu hacc-ı ekberi büyük bir bayramın arefesi noktasında olarak bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz.

Emirdağ Lâhikası, s. 433

İnşaallah âlem-i İslâm’ın da büyük bir bayramına yetişirsin­iz. Kur’ân-ı Hakîm istikbale tam hâkim olup beşeriyete tam bir bayramı getireceği­ne çok emareler var.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye