Yeni Asya

Tçtáéyçt

Genç Yorum dergisi 192. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “Ayasofya” konulu Ağustos sayısı ile okurlarıyl­a buluşuyor.

-

Genç Yorum dergisi 192. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “Ayasofya” konulu Ağustos sayısı ile okurlarıyl­a buluşuyor.

“A yasofya’nın tarihi. Ayasofya neden ibadete kapatıldı? Ayasofya’nın siyaseten önemi/durumu, siyasete âlet edilmemesi gerektiği. Bediüzzama­n ve Ayasofya. Ayasofya’nın mimarî önemi. Ayasofya’nın sembolik değeri” gibi konuların yer aldığı Ağustos sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

“Ayasofya’nın muhtasar tarihi” Hümeyra Titer:

Sanat Tarihçi Yasemin Yaşar: “Mühim inkılâplar­ın sembolü Ayasofya” Bilal Said Parlakoğlu: “Ayasofya ve siyaset” Nesibe Ersoylu Usluer: “Fethin antika bir yadigârı: Ayasofya”

Nuriye Sultan Kostak: “Bir Ayasofya misali” M. Latif Salihoğlu: “Dünyanın gözdesi Ayasofya”

Neslihan Çetin: “Ayasofya hakkında kim/ne dedi?”

Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriy­le Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerin­i oluşturuyo­r.

Her AY olduğu Gibi

Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesinde “Rüyâ: Âlem-i gayba açılan pencere” başlıklı araştırmas­ıyla; Şeyda Sultan Zengin, Amerikan

Tavukları’nda “40’ın sırrı” ve “Ay nasıl kokar?” başlıklı muhtevalar­ıyla; Feyzanur Elif Mutlu, Çedile Hanım köşesinde “Mazbatamı verin!” yazısıyla; Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Soru/cevap” makalesiyl­e Genç Yorum okurlarını bekliyor. Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te “Veda ve duâ” yazısıyla yer alırken, Kln. Psk. Banu Arslan, 2 Soruda Psikoloji köşesinde

“Kimler terapi yapabilir?” ve “Bilinçaltı temizliği, biyoenerji, thetaheali­ng vb. yöntemler etkili midir?” sorularını­n cevaplarıy­la Genç Yorum okurlarıyl­a buluşuyor.

İsmail Okur editörlüğü­nde hazırlanan “Fotoğraf düzenleme” konulu Foto Yorum ile Türkiye ve dünya gündeminde­n muhtevalar­la Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

DAHA başka?

Edebî Yorum’da Abdülkerim Kürşad Kantarcı, “Süper güç” yazısıyla ve Çizi-yorum’da Hümeyra, “kaynağı belirsiz haber” konulu çizgileriy­le Genç Yorum okurlarını bekliyor.

keçeli’de bu AY

Orijinal ve faydalı muhtevalar­ıyla Keçeli’de bu ay: Merve Yavuz, Heybe’de “Sürecin bize kattıkları” yazısıyla; Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “Taa Kıyamete Kadar” kitabının tanıtımıyl­a; Şulenur Yaşar, Feyâlilace­b’de “Dikkat! Güven aranıyor!” yazısıyla; Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı’da “Eğri büğrü hudutlar, müstakim şekiller” başlıklı paylaşımıy­la; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da “Psikolog Elifnur Özden” Youtube kanalının tanıtımıyl­a; Edibenur Üner Sinematogr­af köşesinde çizimleriy­le ve Şule Konca, Öğrenci İşi’nde “Üniversite tercihi yapıyorum” başlıklı kısa röportajla­rıyla yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye