Yeni Asya

AYASOFYA BAYRAMDA 5 VAKIT DOLDU

-

Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerii, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçi yoğunluğu yaşadı. Kurban Bayramı’nın her günü sabah namazından yatsı namazına kadar caminin içini ve çevresini dolduran binlerce vatandaşın ibadet etmeye geldi.

AYASOFYA I Kebir Cami-i Şerifi’ne, Kurban Bayramı’nda da ziyaretler yoğun şekilde devam etti. Sabah saatlerind­en itibaren camiye gelen yerli ve yabancı ziyaretçil­er, Ayasofya’yı görebilmek için kapının önünde sıraya girdi. Uzun kuyrukları­n oluştuğu cami girişinde vatandaşla­r gruplar halinde içeri alındı.

Vakit namzlarını Ayasofya-ı Kebir-i Camii Şerifi’nde eda eden vatandaşla­rın yanı sıra, yoğunlukta­n dolayı içeri giremeyenl­er de Ayasofya ile Sultanahme­t Camisi arasında kalan meydana serdikleri seccadeler üzerinde namaz kıldı. Yoğun ilginin gösterildi­ği Ayasofya-ı Kebir Camisi’nde, namazın ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

“İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN”

Ayasofya-ı Kebir Camisi’ne 3 kızıyla gelen Şenol Doğan, “Bayramda bir yere gidemedik, bayramdan önce çocuklara da söz verdiğimiz için Ayasofya’ya geldik. ‘Hem çocuklar görsün hem biz görelim.’ dedik, dua edeceğiz. Müslümanla­ra, İslam alemine hayırlı olsun. Çok sevinçliyi­z. Burası bizim göz bebeğimiz. Yapanlarda­n, vesile edenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.bşenol Doğan’ın kızları Zehra ve Büşra da Ayasofya’nın ibadete açılmasınd­an duydukları mutluluğu dile getirdi.

“İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYORUZ”

Üniversite öğrencisi Muhammed Bektaş ise, “İslam birliği için çok güzel bir gün. İki bayramı bir arada yaşıyoruz. Müslümanla­r için çok güzel bir şey. Bütün Müslümanla­r buna seviniyor. Ayasofya’da ibadet etmek için dünyanın farklı yerlerinde­n Müslümanla­r geliyor. Sonuçta 86 yıllık bir hasret var.”

 ?? Fotoğraf: İslam Yakut- aa ??
Fotoğraf: İslam Yakut- aa
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye