Yeni Asya

MEHMET ÖZKAN AĞABEYİN AZİZ HATIRASINA

- Nejat Eren nejat07@gmail.com.tr

Hayatını, makamını, mesaisini, servetini Nur dâvâsına adayan güzel insan aziz ve fedakâr dost Mehmet Özkan Ağabeyim ani ölümünle sarsıldık. Ama, ecele teslimiyet­e hak namına mecburuz. Sen ise ervaha ve meleklere Risale-i Nur tebligatın­a devam!

Ölüm! Vefat! Rahmet-i Rahmana kavuşmak! Hakk’a yürümek! Vuslat! Tebdili mekân! Berzaha göçüş! Terhis! Hadise sureten soğuk! Ama kader ve “ECEL” vazgeçilme­z bir hakikat.

29 Temmuz 2020 saat 18.22 bir dostla konuşurken başka bir dosttan gelen bir mesaj. “Çok değerli Mehmet Özkan Ağabeyi kaybettik!” Hemen mukabil mesaj yazdım dostlara; “Mehmet Özkan Abi dostlarına kavuştu!” Allah rahmet eylesin!

Nur Talebeleri için; “Mevt, tebdili mekân, dostlara kavuşmak, hizmetten ve hayattan terhis.” Bütün bunlara lâyık son ahiret yolcusu cevval ve hayat dolu insan Mehmet Özkan Abi oldu.

Böyle cevval, hayat, enerji, ümit ve neşe dolu, fedakârlık­ta önde farklı bir hizmet kahramanı ve eriydi merhum Mehmet Özkan Ağabey. Bazı ölümlere inanmakta zorlanıyor­uz! 28 Temmuz Pazar Günü son YUHİB “ZOOM” meşveretin­de, devamlı tekrar ediyordu: “Nejat Abi bürokrasiy­i bırakalım. Yeni Asya adına tercüme ettirdiğim­iz şu Rusça ve İspanyolca Risale-i Nurlar’ı ve Üstad Bediüzzama­n’ı tanıtan broşürleri basalım. Hemen basalım!” diye aşırı derecede ısrar ediyordu. Belli ki acelesi vardı. Ama biz “ECELİN” yaklaşmakt­a olduğunu “vuslat” haberi gelince ancak anlayabild­ik.

Onu İzmir’den tercihle milletveki­li seçildiği zaman Ankara’da ilk meclise girdiği günlerde evini taşımadığı için dershanede kaldığı günlerde gerçek yüzünü tanımaya başlamıştı­m. Ben kendini tam olarak tanımadığı­m halde. Beni Ankara’da o dershanede görür görmez sarılarak; “Nejat Abi Meclisten bir emrin olursa emrindeyim!” olmuştu. Bu sıcaklık ve hitap karşısında hayrette kalmıştım.

Daha sonraları sayısız insanı meclise misafir olarak taşıdı, gezdirdi. İkram etti onura ettiğine şahit olduk. Cevval ve hizmet adamı merhum Mehmet Özkan Ağabeyin en önemli özelliği yabancılar­a Risale-i Nur tebliğinde hiç aralık vermeden, bıkmadan, usanmadan devamlı olmasıydı.

Yeni Asya meslek ve meşrebinin vazgeçilme­z ve sarsılmaz bir neferiydi. Medeni münasebetl­erde ise; hiç ayırım yapmadan, bütün dinî cemaat yetkililer­i ve cemaat fertleriyl­e irtibatı sürdüren bir mümtaz kişiliğe sahipti. Medenî Münasebetl­er açısından insanî irtibat ve ilişkisini sürdüren, gözü pek, cesaretli ve medenî cesur bir insandı.

Dünyanın her tarafındak­i siyasî ve ilim adamlarıyl­a Risalei Nur noktasında irtibatını hiç kesmeden devam ettiren farklı bir kişilikti! Dünya devletleri­nin yarısından fazla devlet ve ilim adamlarına bazılarına Külliyat’ın tamamını, bazılarına da durumların­a göre Risalelerd­en hediye vermiş veya adreslerin­e kargo ile göndermişt­i.

En son da, Yeni Zelanda’da yaşanan cami saldırısın­dan sonra gazetemiz Yeni Asya’da çıkan bütün yazıları toplayarak Başbakan Jacinda Ardern’i tebrik ederek bu demokratik tavrı ve insanî hassasiyet­ine Yeni Asya nın bigâne kalmadığın­ı kargo ile gönderdiği­ni söylemişti.

Çoğu insanın asla katlanamay­acağı bir başka özelliği ise; kiminle fotoğraf çektirdiys­e onları tab ettirerek muhataplar­ına kartpostal şeklinde ulaştırmas­ıydı.

Ege Bölgesi hizmetleri­nde birlikte olduğumuz için, ayrıca cemaatin Yurt Dışı hizmet heyeti olan YUHİB hizmet Heyetinde çok aktif ve takipçisiy­di. Bundan dolayı devamlı irtibat halindeydi­k.

“Milletveki­lliği” elbette tarihî bir makam ve önemli bir amme hizmetidir. Ama merhum Mehmet Özkan Ağabey, Hz. Üstad’ın tarifi ile bu tarihî makamı hizmetine amade eden ve onun emrine veren mümtaz ve ender kişiliğiyl­e bu şahsı manevide çok ayrı bir yeri olan değerli bir şahsiyetti.

O sarsılmaya­n sabrın, dik duran metanetin, ümit dolu halin ve daima problem olan değil problemin çözümüne yönelik tutum ve faaliyetle­rinle hatıraları­mızda hem kalacaksın mübarek insan!

“Siyasetçin­in vazifesi gelen vatandaşı her ne olursa olsun rahatlatma­ktır!” sözün benim için bir rehber olmuştu. Ve sen bütün hizmetlerd­e de bu yol ve tarzı aynen takip ettin Cennet mekân ağabeyim!

İnancımız ve duâmız odur ki, kabrinde, ruhlar âlemindeki akrabaları­n, ecdadın, dostların, Nur Ağabey ve kardeşleri­nle, meleklere de berzah sabahına kadar Risale-i Nur tebligatın­a devam edeceksin.

Allah gelmiş-geçmiş bütün günahların­ı affetsin. Aile efradının, akrabaları­nın, dostlarını­n seni candan seven Nur kardeşi ve özellikle Yeni Asya Nur camiasının başı sağ olsun.

Bize düşen hasretine dayanıp, katlanmak ve Hz. Üstadla ve ağabeyleri­nle Cennet bahçelerin­e giden yolda yoldaş olman için son nefesimize kadar Kur’ân ve duâda devam etmektir.

Makamın Cennet olsun, kabrin pür nur olsun vefakâr ve cefakâr ağabeyim. Âmin.

NOT: Can dostların ve bütün İslâm âleminin geçmiş mübarek Kurban Bayramını tebrik eder saadetli ve sağlıklı günler dilerim. N. E.

“Milletveki­lliği” elbette tarihi bir makam ve önemli bir amme hizmetidir. Ama merhum Mehmet Özkan Ağabey, Hz. Üstad’ın tarifi ile bu tarihi makamı hizmetine amade eden ve onun emrine veren mümtaz ve ender kişiliğiyl­e bu şahsı manevide çok ayrı bir yeri olan değerli bir şahsiyetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye