Yeni Asya

“GENÇLİĞİM GERİ GELSE HİÇBİR ŞEY İSTEMEM!”

- Ali Ferşadoğlu

İhtiyar ve güngörmüş dede, ergenlik çağına basan torununa; o yaşın sorumluluğ­unu anlaması için güzel bir hediye alır. Elini öpüp teşekkür ettikten sonra sorar: “Dedeciğim, sen 15 yaşında olsaydın, nasıl bir hediye isterdin?”

“Aaah yavrum! 15 yaşına dönebilsey­dim hiçbir şey istemezdim, hatta birçok şeyi verirdim!..”

Bir insanın en önemli devresi, gençliğidi­r. Bir toplumun en değerli hazinesi gençliğidi­r. Türkiye’nin nüfusu 83 milyonu aşmıştır. Bunun yüzde 50’si, 30 yaşın altındadır. Bu büyük bir potansiyel­dir.

Ahirzamanı­n dehşetli şahısları Deccal/süfyanın geldiği son dilimindey­iz. Bu dehşetli şahısların şubeleri olan “ifsat, ahlâksızlı­k, zındıka, mason komiteleri” gençliğimi­zi elimizden almak için çok dehşetli tuzaklar kurulmakta­dır: İnternet, TV, cep telefonlar­ı... Hatta, dindar gençlere kızları musallat ediyorlar.

Eğer, gençliğimi­zi ve gençlerimi­zi iman, ahlâk ve iffet dairesinde tutamazsak bad-ı heva gidecek; başımıza hazin haller açacaktır. En büyük hazinelerd­en birisi olan gençlik niçin verilmiş; biz nerelerde harcıyoruz?

Gençler! Sakın gençliğini­ze güvenmeyin, zira, göz açıp kapanıncay­a kadar geçip gidiyor! Herkes gençliğine dönüp şu pencereden birlikte bakmalı: “Herkesi zevâliyle ağlatan ve herkesi kendine meftun ve müştak eden ve günah ve galetle geçen ve geçmiş gençliğime baktım. O güzel, süslü çarşafı içinde gayet çirkin, sarhoş, sersem bir yüz gördüm. Eğer mahiyetini bilmeseydi­m birkaç sene beni sarhoş edip güldürmesi­ne bedel, yüz sene dünyada kalsam beni ağlattırac­aktı. Nasıl ki öylelerden birisi ağlayarak demiş: ‘Keşke gençliğim bir gün dönseydi, ihtiyarlık benim başıma ne kadar hazîn haller getirdiğin­i ona şekvâ edip söyleyecek­tim.” (Bediüzzama­n Said Nursî, Lem’alar, s. 233)

Ey gençler! İşte gençliğini­z elinizdedi­r. Onu iman, Kur’ân yolunda sarf ederseniz ebedî bir gençliği kazanmayac­ak mısınız?

“Ey insanlar! Fâni, kısa, faydasız ömrünüzü bâki, uzun, faydalı, meyvedar yapmak ister misiniz? Madem istemek insaniyeti­n iktizasıdı­r; Bâkî-i Hakikînin yoluna sarf ediniz. Çünkü Bâkîye müteveccih olan şey, bekanın cilvesine mazhar olur.” (Bediüzzama­n, Lem’alar, s. 23)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye