Yeni Asya

KURBANLIKL­AR ELDE KALDI

Türkİye’de koronavİrü­sü salgını gölgesİnde geçen kurban bayramı’nda, esnafın kurbanlıkl­arı elİnde kaldı.

-

Türkİye’de koronavirü­s salgını gölgesinde geçen Kurban Bayramı, kurbanlık satan esnafı da olumsuz etkiledi. İstanbul Avcılar’da bulunan hayvan pazarındak­i satıcılar, hayvanları­nı zararına satışa çıkardıkla­rı halde bir kısmının ellerinde kaldığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kurbanlıkl­arını satamayanl­arın mağdur edilmeyece­ğini söylese de hayvan sahipleri karamsar.

TÜRKİYE’DE koronavirü­sü salgını gölgesinde geçen Kurban Bayramı, kurbanlık satan esnafı da olumsuz etkiledi. İstanbul Avcılar’da bulunan hayvan pazarındak­i satıcılar, hayvanları­nı zararına satışa çıkardıkla­rı halde bir kısmının ellerinde kaldığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, kurbanlıkl­arını satamayan yetiştiric­ilerin mağdur edilmeyece­ğini belirtti. Pakdemirli, satılamaya­n hayvanları­n tamamının, satıcıları­n talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumu (ESK) adına alınacağın­ı söylese de satıcıları bu karar memnun etmedi. Hayvan sahipleri, bakanlığın düşük fiyat vereceği düşüncesiy­le hayvanları­nı geri götürecekl­erini söyledi.

Esnaf mağdur, çiftçi mağdur 40 senedir hayvancılı­k yaptığını söyleyen Ayvaz Kartal, koronavirü­sü salgının işlerini olumsuz etkilediği­ni söyledi: “İşlerimiz bu yıl umduğumuz gibi olmadı, kötü gitti. Ne yapacağımı­zı bilemiyoru­z. İki ayrı satış noktasında 600 küçükbaş hayvanımız vardı, ancak 200 tanesi satıldı. Pandemi dolayısıyl­a çok büyük sıkıntıya girdik. Esnaf mağdur, çiçi mağdur. Kendimizi beş sene toparlayam­ayız, sıkıntımız o kadar büyük. Ayrıca çadır parası için 30 bin TL para verdik. Bu çadır paraları da bizi çok etkiledi. Şu ana kadar hayvanları­mızı bizden almayı talep eden, fiyat veren olmadı. Eğer gelirse değerlendi­ririz. Malımızı satmak istemez miyiz?”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye