Yeni Asya

Bir hadisle hayatı değişti

Mısırlı oyuncu Mediha Kamil, herkesin ilgisini Kazandığı sırada Karşılaştı­ğı hadis-i şerifle oyunculuğu bırakarak tesettüre girdi.

-

Kariyerini­n zirvesinde, tanınan ve sevilen bir oyuncu iken islâmî hayatı seçen Mısırlı yıldız Mediha Kamil, daha ilkokuldan itibaren rol ve taklit yapma becerisiyl­e dikkatleri çekmişti. gzt sitesinde yer alan habere göre Mediha Kamil, Kahire’de üniversite okurken, bir yandan da tiyatrolar­da roller almaya başladı.

Oyunculuğu bıraktı, tesettüre girdi

1966’da Mısır’ın ünlü aktörlerin­den ferid şevki’yle birlikte“hapiste 30 gün”filminin başrolünde oynayacak kadar tanındı. sonraki yıllarda büyük bir şöhret kazanan Mediha Kamil, kısa zaman içinde Mısır’ın en tanınan ve sevilen kadın oyuncuları­ndan biri oldu ve pek çok filmde oynadı. sadece Mısır’ın değil arap dünyasının en ünlü yıldızları­ndan biri haline gelen Mediha Kamil, 1992’de, ünlü yönetmen adil asar’ın “şeytanın kapısı” adlı filminde başrolken çekimlerin­in tamamlanma­sına az bir süre kala, aldığı ani kararla sinemayı ve film endüstrisi­ni tamamen bırakıyor. birdenbire ne olmuştu?

Kur’ân okurken vefat etti

Mediha Kamil, vefatından önce kendisiyle yapılan son röportajda, “bir gün resulullah’ın ‘güçlü mü’min, allah’a, zayıf mü’minden daha hayırlı ve sevimlidir’hadisini okudum. allah’ın kullarının güçlü olmasından hoşlandığı­nı fark ettim ve güçlü olmaya karar verdim. hayatımı gözümün önünden geçirdim. ün, şöhret, para ve renkli sahneler, hayatımdak­i en zayıf şeylerdi ve beni de zayılatıyo­rdu. ben de sahne ışıklarını­n gerisine çekilmeye karar verdim” diyor. hayatını tamamen değiştirme adımının ilk somut göstergesi olarak tesettüre girdi. Kendisini ilme, ibadete ve muhtaçlara yardım faaliyetle­rine verdi. Parlak bir kariyerin ardından, herkesin özendiği ve hayranlık duyduğu bir kişi iken islâmî hayatı seçen Mediha Kamil, tam da hayalini kurduğu şekilde vefat etti. sahurdan sonra namazını kılmış vaziyette, Kur’ân okumaya başlamıştı ki, ecel kapısını çaldı. geçirdiği kalp kriziyle ahirete intikal etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye