Yeni Asya

Selçuk: Uzaktan eğitime hazırız

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni Eğitim ÖĞRETIM yılı için UZAKTAN Eğitim çalışmalar­ının hazır Olduğunu Bildirdi.

-

Milli eğitim Bakanı ziya Selçuk uzaktan eğitim ve yeni öğretim yılı hazırlıkla­rını değerlendi­rirken şöyle dedi: "Bugün elimizdeki en gerçekçi, en güçlü araç, 31 Ağustos için söylüyorum, uzaktan eğitim. Uzaktan eğitim iyiydi kötüydü meselesi değil, uzaktan eğitimi en iyi şekilde nasıl kullanırız, bizim derdimizin adı bu."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde uzaktan eğitim çalışmalar­ı ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkla­rıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Selçuk, “Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenim­izi riske atan bir karara imza atmayız. Bilim Kurulu’nun tavsiyesiy­le küçük sınılarla ilgili başlama noktasında çok daha kararlıyız. 1. sınıf çocukların akademik ihtiyacı elbette var, ama ilk önce manevi ve duygusal ihtiyaçlar­ı var. Bunu karşılamak için de öğretmeniy­le az da olsa, her gün tam zamanlı olmayabili­r ki ‘seyreltilm­iş, kademeli’ dediğimiz şey biraz bununla da ilgili. Öğretmenle­rimizin her gün tam zamanlı, sabah gelip akşam gitmesi şeklinde bir mesai düşünmüyor­uz” dedi.

ÖĞRENCI ÇALIŞMA KITABI VERILECEK

Bakan Ziya Selçuk çocuklara ilk kez ders kitabı dışında çalışma kitabı da somut olarak dağıtılaca­ğını bildirdi. Bunun yeni bir uygulama olacağını anlatan Selçuk, “Öğrenciler, veliler ders kitabının dışında kitap ihtiyacı duyabiliyo­r. Bu eksikle ilgili bir araştırma yaptık Türkiye’de. Dedik ki ‘Ders kitabının dışında neye ihtiyaç duyuyorsan­ız bununla ilgili size somut olarak bir öğrenci çalışma kitabı vereceğiz.’ Bütün ilkokul öğrenciler­imize bu kitaplar somut olarak kendilerin­e dağıtılmış olacak. Ders kitapları da geçen haa itibarıyla çok büyük ölçüde dağıtıldı. Canlı derslerin kapasitesi­ni en az 10 kat arttırdık” dedi.

INTERNET KOTALARI IKI KATINA ÇIKIYOR

Selçuk, erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklara destek olunması için GSM operatörle­rinden olum lu haberler geldiğini, çocukların eğitimle ilgili kotalarını­n iki katına çıkarılaca­ğını, fırsat adaletine yönelik çalışmalar­ının devam edeceğini söyledi. Selçuk, özellikle erişimde zorluk yaşayanlar­la birlikte çocukların somut araç gerece de ihtiyacı olduğunu fark ederek ilk defa Türkiye’de hikâye temelli bir müfredat çalışması yapıldığın­ı belirterek, bu kitapların 22 bin 700 ilk okuldaki 5 milyon 230 bin öğrenciye teslim edildiğini kaydetti.

5 BIN 200 EBA DESTEK NOKTASI

Bakan Ziya Selçuk, internete erişimde bulundukla­rı bölgeler itibarıyla sorun yaşayan yaklaşık 1,5 milyon çocuk olduğunu kaydetti. Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür durumu olan her bir çocuğumuza 17 kitaptan oluşan özel bir set veriyoruz. Bu 17 kitabı diğer büyük çoğunluğa vermiyoruz. Somut kitap olarak sadece köy okullarınd­aki, mezralarda­ki çocuklara veriyoruz. 5 bin 200 EBA Destek Noktası kuruyoruz. Bugün elimizdeki en gerçekçi, en güçlü araç, 31 Ağustos için söylüyorum, uzaktan eğitim. Uzaktan eğitim iyiydi kötüydü meselesi değil, uzaktan eğitimi en iyi şekilde nasıl kullanırız, bizim derdimizin adı bu. Biz uzaktan eğitime sahip çıkıyoruz ve 31 Ağustos itibarıyla bunun çok önemli olduğunu düşünüyoru­z.” istanbul – aa

 ??  ??
 ?? Fotoğraf: Onur Çoban - aa ?? Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmalar­ı ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkla­rıyla ilgili Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.
Fotoğraf: Onur Çoban - aa Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmalar­ı ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkla­rıyla ilgili Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye