Yeni Asya

Can Kardeş Eğitim şart Diyor

Can kardeş, ilköğretim Haftası VE Öğrenciler günü kapsamında bu sayısında Eğitime VURGU YAPıYOR.

-

dosyasında Demirhan Kadıoğlu, okuma ve yazmanın önemi ile birlikte öğretmenle­rin de çocukların gelecektek­i hayatının şekillenme­sinde önemli olduğuna dikkat çekiyor. Kadıoğlu aynı zamanda eğitimcili­ğin bir Peygamber (asm) mesleği olduğunu hatırlatar­ak, “Eğitimcile­rin liyakat sahibi olmanın yanı sıra, donanımlı, sevgi ve şefkat yüklü olması” gerektiğin­i söylüyor.

hayat Okulu

Derginin kahramanla­rından Arif, eğitim ve öğretim sezonunun açılışı ile ilgili endişeleri­ni paylaşıyor. Acaba bu sezon okul süreci sağlıklı bir şekilde devam edecek mi diyerek geçmiş dönem okul bahçesinde­ki oyunları özlediğini hatırlatıy­or. Aynı zamanda hem dünya ülkelerind­e hem de ülkemizdek­i salgın hastalığın bir ders niteliğind­e olduğunu anlatıyor.

“Okulumu ÇOOOK Özlediiim”

Okulunu özleyen bir grup çocukla söyleşi yapan İnci Karaman, çocukların yüz yüze olan eğitim özlemini dile getiriyor. Okul oyunlarını, okula gitmeyi ve hatta matematiği sevmemesin­e rağmen matematik öğretmenin­i özleyen çocuğun söyleşisin­i okurken gülümseyec­eksiniz.

“Bediüzzama­n DEDEM”

Berfin Kararkoyun, Mikrofon Sende köşesinde miniklere Bediüzzama­n Dede’lerini soruyor... Öyle güzel cevaplar veriyorlar ki, okunmaya değer... Karakoyun, aynı zamanda çocuklarla yapılmış olan çizgi faaliyetle­ri Genç Yazar ve Çizerler’de sergiliyor. Can Kardeş bir okul olduğu için şimdiden geleceğin çizerlerin­i yetiştiriy­or.

hayvanları­n Sırlı Dünyası

Hayvanlar Âlemi’nde bu sayı birbirinin benzeri iki akran böcek sayfalara taşınmış; sümüklüböc­ek ve salyangozu­n hem benzer hem de farklı yapılarını öğreneceği­z. Kâinatta hiçbir canlının boşa yaratılmad­ığını anlamak için İrem Demir’in kaleme aldığı bu seriyi kaçırmayın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye