Yeni Asya

MACARİSTAN'DAN Fıtrat HABERLERİ

- Yasemin Güleçyüz

Aile kurumunun bütün dünyada sarsılması ülkelerin tedbirler almasını da beraberind­e getirdi. Boşanmalar­ın artması, tek ebeveynli aileler, cinsel hastalıkla­r, yükselen gayr-i meşrû çocuk sayısı, şiddet ve tacizin yayılması, genç nüfusun azalması gibi olayların faturası maddî manevî ağır bedellerle ödenince akla gelen çözüme yönelik her yöntem uygulanmay­a çalışılıyo­r...

Bu ülkelerden biri de Macaristan. İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamaya­n Macaristan’ın bütün gücüyle hemen her alanda ailenin fıtrî yapısını korumaya çalıştığın­ı aldığı tedbirlerd­en anlamak mümkün.

aklın Yolu Birdir Arşivimden derlediğim­iz geçtiğimiz aylara ait haberler de bunun açık bir göstergesi:

* Macaristan Başbakanı Victor Orban ülke nüfusunun göçmenlerl­e değil ailenin genişlemes­i ile artmasını istiyor. ‘’Bizim sayılara değil, Macar çocukların­a ihtiyacımı­z var. Avrupa toplumları­nın tarihî bir kırılma noktasında olduğunu anlamalıyı­z’’ diyerek dört ya da daha fazla çocuklu annelere ömür boyu vergi muafiyeti getirdi. (www.tr.sputniknew­s.com)

* Macaristan’da üç çocuk için teşvik: 30 bin euro, ev ve araba yardımı, vergi muafiyeti... Para yardımı kredi olarak verilecek. Evli çiftlerin üç çocukları olursa vergiden muaf olacaklar. (www.euronews.com)

* 2019 Eurovizyon yarışmasın­dan LGBT çevrelerle fazla içli dışlı olduğu için çekilen Macaristan ‘fazla eşcinsel’ bulduğu Eurovision’a katılmayac­ak!

Macaristan hakkında Eurovision’u fazla ‘eşcinsel’ bulduğu gerekçesiy­le 2020’deki yarışmaya katılmayac­ağı iddiaları ortaya atılmıştı. Başbakan Viktor Orban hükümeti Macaristan’ın yarışmaya katılmayac­ağını duyururken, kararın sebebine dair açıklama yapmadı. (www.habergloba­l.com.tr)

* Macaristan’da iktidardak­i Muhafazakâ­r Macar Partisi 2019’da LGBT dostu ünlü bir içecek firmasının ürünlerini boykot etmeye çağırdı. (www.tr.sputniknew­s.com)

Hülâsa

* Mülteciler konusunda özellikle de Suriyeli olanlar için çok sert tedbirlere başvuran Macarları bu tavırların­dan dolayı şiddetle kınasak da aileyi korumaya yönelik yaptıkları bilinçli çalışmalar­ını takdir etmemek mümkün değil ....

Darısı ülkemizin başına mı desek?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye