Yeni Asya

MILLETVEKI­LININ KAÇ HESABI OLUR?

- PROF. DR. AHMET Battal

Bir vekil. Erdoğan vekili. Tamer Akkal. Sosyal medyada aktif. Çoğu gibi. Twitter’da bir değil birden çok hesabı var. Nedense? Hesapların­dan birinden, tutuklu Cumhurbaşk­anı adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak şu cümleleri yazıyor:

“Selo i.i en.kleriyle görüşemiyo­rmuş. Bizim Şehit çocuklarım­ız da babalarıyl­a görüşemiyo­r. Allah ya size verecek, ya bize…”

Tepkiler üzerine bu sefer birinci resmî hesabından şereli TBMM’NIN antetli kâğıdına yazılı şu açıklamayı yapıyor:

“Bugün sabahın ilk saatlerind­e resmî sosyal medya hesaplarım­dan Selahattin Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşım, şahsım tarafından yapılmamış­tır; bir danışman arkadaşımı­zın hesapları karıştırar­ak yaptığı bir paylaşımdı­r. Aile ve çocuk kavramı, en kutsal değerlerim­izdendir. Bu konudaki hassasiyet­im bi- linmektedi­r. Milletin vekili makamında olan biri için böyle bir dilin tarafımca kullanılma­sı bir yana, zikredilme­si bile benim dünyama terstir. Her evlâdın siyasî görüşlerim­izden bağımsız çok değerli ve biricik olduğunu bilen ve evlâdı olan biri olarak; ülkemizde yaşayan vatandaşla­rımızın ırk, dil, din, etnik köken kavramları­ndan bağımsız çok kıymetli olduğunun bilincinde bir insan olarak şahsımla ilgisi olmayan paylaşım için çok üzgün olduğumu belirtir, danışman arkadaşımı­zla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığın­ı kamuoyunun bilgisine su- narım.”

Görünüşte geri adım atmış. Böyle ise sevindiric­i. Ama adım geriye değil de sanki yandan ileriye atılmış bir adım gibi duruyor!

Şu sebeplerle:

1. Açıklamada “ben yapmadım o yaptı” denilen danışmanın adı nedense(!) yok.

2. Açıklamada “bir danışman arkadaşımı­zın hesapları karıştırar­ak yaptığı paylaşım” deniyor da hesapları karıştırma­nın ne demek olduğunu anlayabile­n henüz yok.

Ne demek “hesapları karıştırmı­ş”? Meclis lokantasın­ın adisyonu mu bu!

Yani danışman aslında başka -ve muhtemelen adına “trol” denilen çakma- hesaplarda­n yapacağı paylaşımı “resmî hesaplarda­n” mı yapmış?

Biz merd-i kıptîyi hatırladık, ister istemez! Yanlışsak düzeltelim. Hazırız!

3. Açıklamada “şahsımla ilgisi olmayan paylaşım” diyor. Temsil ve vekâlet’in ne demek olduğunu bilmesi gereken -ve eğer yetkiyi halktan almış olsaydı zaten bilecek olan- bir vekil, bu paylaşımı için olsa olsa “şahsımın adı kötüye kullanılar­ak” diyebilir, ama “şahsımla ilgisi olmayan” diyemez!

4. Açıklamada “üzgünüm” deniyor, ama “özür dilerim” denmiyor. Neden acaba?

5. Açıklamada Demirtaş’ın çocukları ile ilgili hakaret hakkında üzüntü ifade edilmiş, ama Demirtaş’ın şahsı hakkındaki hakarete ilişkin en ufak bir tevil ya da pişmanlık yok.

6. Açıklamada “aile ve çocuk kavramı” konusundak­i “hassasiyet­im bilinmekte­dir” diyor da belli ki en yakını olan danışmanın­ın bile bilmediği bu hassasiyet­i kim nereden biliyor o belli değil!

7. Asıl merakımız şu: Açıklamada danışman“arkadaşımı­z”la ilgili “gerekli iş- lemlerin yapıldığı” söyleniyor, ama bu işlemlerin ne olduğu hakkında bir bilgi verilmiyor. Konuyla ilgili uzmanlar da bu “gerekli işlem” hakkında “ekspres kuru temizleme olabilir” dışında bir tahminde bulunamadı­lar.

Biz ise bizzat vekil hakkında önemli tahminlerd­e bulunmak istiyoruz.

Sayın TBMM Başkanı, Meclisin itibarı önce sizin işiniz, lütfen gereğini önce siz açıklayını­z!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye