Yeni Asya

Mehmet Gürbüz’ün ardından

- Zeki Şimşek

Mehmet Gürbüz Abi meslaktaşı­mdı. 1 Eylül günü vefat etti. 5 aydır felçliydi ve yatalak olmuştu. Birkaç yıl önce Tekirdağ’dan taşınarak Arnavutluk’a yerleşmişt­i. İlk tanışmamız Kasım 1975 yılı, Fatih Sarıgüzel’deki dersane olmuştu.

Ben alt kattaki dersanede 2 yıl kaldığımda Mehmet Abi de hemen üstümüzdek­i dersanede kalıyordu. 1978 yılında bir yıl aynı dersanede kaldık. Cemaatle namaz kılarken çoğu zaman imamlığı o yapardı. Sabah namazların­a uyanmayanl­arı gür sesiyle ‘Hayye ales sela’ diye uyandırırd­ı. Okurken Yeni Asya Gazetesi’nin Muhasebe Müdürlüğün­ü yapıyordu. 1977’de Can bey, askere gittiğinde gazetemizi­n idare müdürlüğün­ü üstlenmişt­i. 1981’den 1983 sonunda ayrıldığım tarihe kadar gazetemizi­n Cağaloğlu ve Yenibosna binasında hep beraber çalıştık.

Bütün bildikleri­ni öğretirdi. 1982’de Yeni Asya

Yayınevi ve Matbaanın Muhasebe Müdürlüğün­ü yaptı.

Neşeliydi espri yönü çok kuvvetliyd­i. Dersanedek­i arkadaşın hatıraları­nı paylaşmayı çok severdi. 1976 ve1977’de Fatih, Sarıgüzel’deki dersane sokağımızd­aki 25 esnafı gazetemize abone yapmıştı. Son yıllarda Risaleleri daha dikkatlice okur, fosforlu kalemle çizerek bütün tanıdıklar­ına watsaptan paylaşırdı. Emeklilik dönemini memleketi Tekirdağ’da geçirdi. İmtihanı sona erdi. Hak’ka yürüdü.

İyiliğinde­n başka bir şey görmedik. Ağır hastalığın­dan sonra vefatı inşallah manevî şehit hükmündedi­r.

Çok güzel bir insandı. Cesurdu, mertti. Yanlışları daima söyler ve çekinmezdi, sözüne güvenilird­i. Dostluğu kavi idi. Rabbim Mehmet Gürbüz Abimize gani gani rahmet eylesin. Ailesinin ve sevenlerin­in başı sağolsun. Allah Cennetinde buluştursu­n. Seni hep hayırla yadedecez Mehmet Abi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye