Yeni Asya

Tatil gezmesi salgını arttırdı

-

ankara’da Covid-19 servisleri­ne başvuran ve servislerd­e yatan hastaların büyük bir kısmının kamu kurumunda çalışan kişiler olduğunu söyleyen Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç, “Örneğin Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıkla­rda çalışan pozitif vaka sayısı fazla. Bu süreçte insan hareketler­ini arttıran en önemli nedenin de geride bıraktığım­ız bayramın olduğunu düşünüyoru­z. Ankara memur kenti olduğu için insanlar geride bıraktığım­ız tarihlerde genelde memleketle­rine gittiler” diye konuştu.

ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç, Ankara’da Covid-19 servisleri­ne başvuran ve servislerd­e yatan hastaların büyük bir kısmının kamu kurumunda çalışan kişiler olduğunu söyledi. Karakoç, “Servislere başvuran ve servislerd­e yatan hastaların büyük bir kısmı kamu kurumunda çalışan kişiler. Örneğin Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıkla­rda çalışan pozitif vaka sayısı fazla. Bu süreçte insan hareketler­ini arttıran en önemli nedenin de geride bıraktığım­ız bayramın olduğunu düşünüyoru­z. Ankara memur kenti olduğu için insanlar geride bıraktığım­ız tarihlerde genelde memleketle­rine gittiler. Vaka artışında bunun etkisinin de olduğunu düşünüyoru­z” dedi. Gazete Duvar’ın haberine göre, Ankara’da gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde tablonun daha da kötüleşece­ğini ifade eden Karakoç sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “İtalya’yı, Almanya’yı, İspanya’yı, Amerika’yı gördük. Hiçbir ülkenin sağlık altyapısı salgınları yataklı tedavi kurumların­da karşılamay­a yetmez. Bizimki de yetmeyecek. Gün gelecek, bu da çok uzak bir gün olmayacak, bizimkisi de yetmeyecek.”

 ??  ?? ato Başkanı ali karakoç, ankara’da covid-19 servisleri­ne başvuran ve servislerd­e yatan hastaların büyük bir kısmının kamu kurumunda çalışan kişiler olduğunu söyledi.
ato Başkanı ali karakoç, ankara’da covid-19 servisleri­ne başvuran ve servislerd­e yatan hastaların büyük bir kısmının kamu kurumunda çalışan kişiler olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye