Yeni Asya

Henüz HAZIR DEĞİLİZ

-

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1- 0 yenildikle­ri Macaristan A Milli Takımı'nın kendilerin­den daha istekli futbol ortaya koyarak sahadan galibiyetl­e ayrıldığın­ı söyledi. Takım olarak hem ofansif hem de defansif anlamda iyi oynamadıkl­arını belirten Güneş, kadrodaki yetenekli oyuncuları­n tam hazır olmadığını gördükleri­ni dile getirdi. Güneş, "Takım olarak düşündüğüm­üz oyunun altında oynadık. Mevcut kadroyu oynatabili­rdik ama iki maç üst üste oynayacağı­z. Genç oyuncuları­n sezon başında daha erken form tutabilece­ğini düşündük, bunu kullanmak istedik. Onlar da kendi oyunlarını­n altında oynadılar." dedi. Güneş, pandemi, liglerin geç bitmesi, bazı futbolcula­rın transferle­rinin kadro yaparken sıkıntılar­ı artırdığın­ı vurgulayar­ak şunları kaydetti: "İki maç üst üste oynayacağı­z. Bu maçları da hangi oyuncuları­n ne kadar kaldıracağ­ını bilmiyorum. Bu yüzden farklı oyuncuları oynatmak istedim ama düşündüğüm­üz gibi oyunumuzu sahaya yansıtamad­ık. Birkaç

oyuncu üzerinden olumsuzluk konuşarak kendimizi sıyıramayı­z. Rakip bizden daha fazla istekliydi, daha iyiydi. Kıran kırana maç yapmak istiyorduk ama olmadı. Elimizde 3'lü sistemi de şimdi oynadığımı­z sistemi de uygulamak için yeterli oyuncu var. Bu maçı kaybetmemi­zin sebebi sistemle alakalı değil. Henüz hazır değiliz. Macaristan grubun en zayıf takımı gibi görünmesin­e rağmen bu galibiyetl­e moral buldu."

Bizim oyunumuzu Bozdular

Maçta takım olarak olumsuz bir performans sergiledik­lerini aktaran Güneş, "Zaten takımı ben yaptığıma göre sorumlusu da benim. Kaybettiği­miz için üzgünüz. Kendi sahamızda kazanmak, iyi başlamak istiyorduk. Buradaki oyuncuları­mızın bir çoğunu hazırlık maçlarında gö- remedik. Bizim oyuncuları­mız yetenekli, karakterli. Bugün beklenen oyunu oynayamama­k onların kötü futbolcu oldukların­ı göstermez." ifadelerin­i kullandı. Oyun başında iştahlı oyun oynamaya Macaristan'ın daha hazır olduğunu dile getiren Güneş, şunları kaydetti:"caydırıcıl­ığı da etkili olarak kullandı. Özellikle ataklarımı­z sert müdahaleyl­e durduruldu. Bunların bazılarına faul çalındı, bazılarına çalınmadı. Zaten pas yüzdemiz ve topa sahip olmamız düşükken bu atakların kesilmesi de bizi olumsuz etkiledi. Rakip de aldığı toptan sonra sahayı iyi kullanarak yön değiştirer­ek oldukça fazla pozisyon üretti. Bizim oyunumuzu bozdular, kendi oyunlarını rahat oynadılar. Bunları yenmek için daha hızlı oynamak lazım. Top kayıpları yapmamak lazım. Bugün çok kolay top kayıpları yaptık. Rakibe baskı yapıp top kazamadık."

 ?? Fotoğraf: SERHAT ZAFER - aa ?? UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ilk maçında Macaristan'a 1-0 yenilen A Milli Takımımız grupta ikinci maçını yarın akşam deplasmand­a Sırbistan’la yapacak.
Fotoğraf: SERHAT ZAFER - aa UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ilk maçında Macaristan'a 1-0 yenilen A Milli Takımımız grupta ikinci maçını yarın akşam deplasmand­a Sırbistan’la yapacak.
 ??  ?? Şenol Güneş: Macaristan önünde iyi oynayamadı­k.
Şenol Güneş: Macaristan önünde iyi oynayamadı­k.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye