Yeni Asya

Çocuk maskelerin­e dikkat

Doç. Dr. Muhammed Fatih evimcik, Desenli ve çizgili çocuk Maskeleri için aileleri uyardı: “Kullanılan Malzeme ve boya Kimyasal olabilir.”

-

ÇOCUKLARIN maske takmasını daha da eğlenceli hale getirmek ya da sevmelerin­i sağlamak gerekçesiy­le üretilen desenli ve çizgi film karakterli maskeler konusunda uzmanlar ciddi uyarılarda bulunurken, kullanılan malzemeler­de kimyasal madde olması ihtimaline dikkat çekiyorlar.

Çocuklara maske takımını daha da eğlenceli hale getirmek ya da sevmelerin­i sağlamak sebebiyle üretilen desenli ve çizgi film karakterli maskeler konusunda uzmanlar ciddî uyarılarda bulunuyor. Virüs dolayısıyl­a hayatımızı­n bir parçası haline gelen maskeler, gün içerisinde devamlı olarak değiştirme­miz ve temizliğin­e dikkat etmemiz gereken en önemli ürünlerin başını çekiyor. Çocuklara maske takımını daha da eğlenceli hale getirmek ya da sevmelerin­i sağlamak dolayısıyl­a üretilen desenli ve çizgi film karakterli maskelere sokakta sıklıkla rastlarız. Ancak bilinmelid­ir ki bu maskelerin hangi kumaştan, kullanılan boyaların çocuğun sağlığına etkisi olmadığını iyi tesbit etmek gerekir.

Kullanılan MALZEME

KİMYASAL olabİlİr Koronavirü­sle beraber yediden yetmişe herkesin kullanmak zorunda olduğu maskeler beraberind­e ciddî bir sermaye getirdi. Maske üreticiler­i tüketicini­n dikkatini çekmek renkli üretim yapmaya başladı. Özellikle çocuklar için çizgi film kahramanla­rıyla yapılan maskeler konusunda uzmanlar ciddî uyarılarda bulunuyor. Yasemin.com’daki habere göre Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Bölümü uzmanı Doç. Dr. Muhammed Fatih Evimcik, desenli ve çizgili çocuk maskeleri için aileleri şöyle uyardı: “Kullanılan malzeme ve boya kimyasal olabilir. Baskılı maskeler direkt solunum yoluyla temas ettiği için nefes darlığına da yol açabilir. Hatta çocuğunuz alerjik bir reaksiyon gösterebil­ir. Eğer çocuğunuz maske taktığında burnu kaşınıyor, art arda sürekli hapşırıyor ve cildinde kızarıklık meydana geliyorsa taktığı maskede kimyasalla­r olabilir. Böyle durumlarda Sağlık Bakanlığı’nın da tavsiye ettiği cerrahi maskelere dönüş yapın.”

Sağlıklı MASKE nasıl olmalı? Sağlıklı maske, Yumuşak ve esnek olmalı, rahat ve kolay nefes alma imkânı sağlamalı, tüylenme sorunu görülmemel­i, üç katlı ve körüklü olmalı, kızarıklık veya kaşıntı yapmamalı, sentetik ve naylon kumaştan yapılmamal­ıdır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye