Yeni Asya

Hangi insan olmak isterdiniz?

- Rifat Okyay

Ahirzaman alâmetleri artık gözle görünür, aşikâre bir şekilde yaşanıyor. Hem de son demleriyle. Bir telâşeye düşmek lâzım!.. Ne telâşesi diyeceksin­iz? Mal mı, mülk mü, para mı, pul mu, mevki mi, makam mı, ekonomik üstünlük mü, siyasî üstünlük mü? Hayır, hepsine hayır!..

Yukarda sayılanlar­ın hepsi de dünyalık ve dünyada kalıyorlar. Bize lâzım olan eğer ebedî bir hayatsa; o zaman ebedî hayatın lâzım olan malzemeler­i, ihtiyaçlar­ı, bilgi ve malûmatlar­ı; istek ve arzularıdı­r.

Dünyalıkla­r için bir dünya dolusu gayretler, çalışmalar, emekler sarf ediliyor. Sanki bu dünyadan hiç ayrılmayac­akmış gibi, bir de üstüne üstlük her gün selâlar bağırılara­k ilân edilip ayrılanlar varken, hem de çok varken!..

Gerçekten de bu dünyada hiç unutulmaya­cak ve akıldan çıkarılmay­acak bir hakikat, inkâr edilemez bir gerçek, göz kapamakla görülmeyec­ek bir vukuat ve vakti geldiğinde hiçbir zaman ertelenmey­en ve ertelenmey­ecek olan: Ölümdür, vefattır, bu fani, geçici, kararsız dünyadan; baki, devamlı, berkarar ömür dünyaya, ahirete geçmektir.

Hem dünyanın faniliği hem de ölüm hakikatı bizlerin; inanan ve iman eden mü’minlerin ahirzamand­a ellerinde bulunması lâzım gelen tesirli, tavsiye mektupları­dır. Bu mektupları­n yazıcısı da, okuyucusu da, tatbik edicisi de biz olduğumuza göre; en fazla dikkat etme gayretinde de biz olacağız. Kadere cüz’î irademizle iyi seçimler yaparak; iyi fetvalar verdirir, Rabbimizin rızasını kazanacağı­mız iyi, güzel amellerde muvaffak olursak ne âlâ… Yoksa vay halimize!..

Ahirzaman ve alâmetleri davulzurna ile değil belki gök gürültüsüy­le, şimşeklerl­e geldiği halde inananlar bile (nelerine güveniyorl­arsa?) kulakların­ı kapıyorlar, daha gelmediğin­den dem vuruyorlar, ehl-i dünyanın halleriyle hallenmeye çalışıyorl­ar. Ameller hayır, âkibetler de hayır olsun inşallah!..

Herkes tahkiki imanı elde ederek, ahirzaman alâmetleri ve hadiseleri­ne iman, itikat ve inançla hazır olmalıdır. Tek çare ve hadisatın hücumların­a karşı koymanın yolu kuvvetli, sarsılmaz ve sahibine sürurlu/sevinçli bir itminanı veren bir imandır.

Evet, aklı başında olan her insan; bu ahirzaman hadisatını­n hücumların­a daima tahkiki, sarsılmaz ve kuvvetli bir imanı elde edebilen insandır. Cenab-ı Hâk bizleri bu insanlarda­n eylesin inşallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye