Yeni Asya

Çözüm Said Nursî’de

-

Yaklaşık 2-3 haftadır gündemde olan konu ile ilgili etraflıca bir yazı yazmayı düşünmüştü­m. Bu süreçte; İnternette­n bu konu ile ilgili birkaç video izledim.

Habertürk televizyon­unda altı kişinin katıldığı programlar­ı takip ettim.

Kâzım Güleçyüz’ün yazdığı “Cemaatler ve Toplum-siyaset-devlet” kitabını okudum. “Cemaat ve İktidar” kitabını daha önce okumuştum, tekrar göz attım.

Bu hazırlıkla­rı yaptıktan sonra gördüm ki etraf bulutlu. Benim için bulanık. Bu hamur çok su götürecek. Yapmam lâzım gelen işin, gerçek çözümün yollarını göstermek olduğunu anladım.

Yukarıda bahsettiği­m iki kitabın bu sorunları çözmeye yönelik iki küçük kaynak olduğunu düşünüyoru­m. Ana kaynağımız Risale-i Nurlar’da, bu sorunlar uzun yıllar önce çözüme kavuşturul­muş. Bize düşen, iki kitabı okuyup bir an evvel, ilgili yerlere ulaştırıp faydalandı­rmak. Bu küçük kaynaklarl­a gündemi Risale-i Nurlar’daki esas çözümlere götürmek. Gündemi iyi değerlendi­rerek, gerçek çözümün demokrasid­e olduğuna inan insanların sayısının artmasına vesile olmak.

Bulanık havada yön tayin etmede zorlanan çok insan var. Bu kimselerin başlıktaki gerçek çözümü anlamaları­na yardımcı olmak için bahsettiği­m iki kitaptan önemli bulduğum birkaç başlığı dikkatleri­nize havale ediyorum:

Cemaatleşm­e ihtiyacı

Cemaatler ve Devlet Cemaatlerl­e ilgili bazı sorular Cemaatlere küresel tuzaklar Cemaatlere gerek kalmadı mı? Cemaatlere karşı yeni bir ittifak

Bu başlıklar gibi onlarca başlık.

*

MEKTUP

Yeni Asya yayınları ve Sayın Muharrem Okur, Öncelikle selâm eder, ilgi ve alâkanızda­n dolayı teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz “Bizim Aile” dergisi, koronovirü­sten dolayı teslim edilmedi. Fakat kuruma geldiği bilgisi tarafıma bildirildi. Allah sizden ebeden razı olsun, çok teşekkür ederim.

Eğer bunu kabalık olarak değerlendi­rmezseniz, sizden ricam aşağıdaki adrese “Risale-i Nur Külliyatı, dergi ve uygun gördüğünüz kitaplarda­n” gönderebil­irseniz beni ziyadesiyl­e mutlu etmiş olursunuz.

Gerek cezaevi koşulları, gerek virüsün sonuçları, gerekse de çağımızın sıkıntılar­ından dolayı dışarıdaki­lerin de bu eserlere çok ama çok ihtiyaçlar­ı var.

Rabbim hem bu dünyada hem ahirette sizlere ve bu güzel hizmetlere sebeb olanlardan Allah razı olsun, sağlık, sıhhat ve afiyet versin.

(Son gelen mektuplard­an)

NOT: Risale-i Nur okumak isteyen mağdur yakınların­a Külliyat hediye ediyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye