Yeni Asya

YUZ Yuze egitim basladi

-

Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilm­iş uygulamala­rla anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınılarda haada bir gün olacak şekilde başlatıldı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılar­ak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos’ta başlatılmı­ştı. Okulların açıldığı ilk haa olan 21-25 Eylül’de gerçekleşt­irilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumların­da ve ilkokul 1’inci sınılarda “1 gün yüz yüze eğitim” şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayac­ak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksı­zın kendi isteğiyle öğrencisin­in uzaktan eğitime devamını sağlayabil­ecek.

Haftada 2 gün derse devam

Okul yönetimler­inin 21-25 Eylül haasında hangi gün olacağına öğretmenle­rle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumların­da 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1’inci sınılarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsle­r olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanaca­k. İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kuralların­a uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programını­n birbirinde­n farklı günlerde olması sağlanacak. Uyum haasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerin­i kapsayan haa ve devamında da haada 2 gün her biri 30’ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Derslerin yüz yüze işlenemeye­n ders saatleriyl­e ilkokul 1’inci sınıf programınd­aki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamala­rıyla uzaktan eğitim sistemleri­yle uygulanaca­k.

okullar yüz yüze eğitime Hazır

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yüz yüze eğitim hazırlıkla­rına ilişkin açıklaması­na göre, ülke genelinde okullarda gerekli bütün dezenfeksi­yon çalışmalar­ı tamamlandı, gerekli hijyen ve dezenfekta­n ihtiyaçlar­ının da il müdürlükle­ri tarafından karşılandı. Ayrıca, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında oluşturula­n entegrasyo­n sistemi ve uyarı mekanizmas­ı da hazırlandı. Sistem sayesinde öğrenci, öğretmen, eğitim kurumların­daki bütün çalışanlar ve okul servisi şoförlerin­de olası bir risk ortaya çıkması durumunda, eğitim kurumu yöneticile­rine anlık bildirimle­r yapılacak. Ankara – aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye