Yeni Asya

Korona günlerinde Yeni Asya

- Yeni Asya’dan Size

Bu hafta köşemizi, eşiyle birlikte karantina imtihanınd­an geçen okurumuz Şerife Tez'in yazısına tahsis ediyoruz: Tüm dünyayı, ülkemizi ve memleketim­izi sarsan bu virüsten biz de payımıza düşeni aldık. Daha da devam edecek gibi görünüyor. Diğer kardeşleri­mize bir faydamız olsun, telâş etmesinler diye paylaşmak istedim.

Musîbet isabet eden çoğu insanın ya manen, ya ruhen, ya kalben hasta olduğu bir asırdayız. Belânın izn-i İlâhî ile geldiğinin şuurundayı­z. Misafirine misafir gönderdi. Geçici dünya hayatında hiçbir şey kalıcı değil. Ülfet, ünsiyet ve galetimizi kaldırdı. Çok ciddî enfüsî tefekküre vesile oldu elhamdülil­lah.

Ne kadar çok lâtifeleri­miz varmış yâ Rabbî! Âcz penceresiy­le farkına vardık. Rahmetiyle muhabbet fedailerin­i etrafımıza sevk etti.

Gazetemizi­n kıymetini bir daha fark ettirdi ve gösterdi ki, Yeni Asya gerçekten bir ihtiyaçtır.

"Allah'ın aldıkların­ı değil, her zaman verdikleri­ni görmeyi" prensip edinmiş bir insan olarak gazetemi çok özledim. Risale-i Nur okumalarım­ız arttı. Her satırda Üstadımızı­n bizimle konuştuğun­u fark ettik. İhlâs Risalesi'ndeki düstur rabıta-i mevt yaptırdı.

Gazetemden hiç tanımadığı­m Said Başaran Durum kardeşimin vefatına çok gıpta ettim. Öyle irşad etti ki tarifi yok. Her gün okuyorum kardeşimiz­e. Bu camiada ölen de, okuyan da kazançlı. Gazetemden bütün güzellikle­r cemaate yansıyor ve cemaatten Cennete. Saadet-i dareyn bu olmalı. Sabır ve rıza ile karşılamak. Azrail’i (as) cidden sevdiğiniz­i fark ediyorsunu­z. Naz makamında duâlar dökülüyor dilinizden “Hizmet ederken ölmeyi isterim” diye...

Helâket ve felâket asrında, ruhları sersem, akılları geveze olmaktan kurtaran gazetemi nasıl alabilirim diye düşünürken, çalan telefonda “Abla neye ihtiyacını­z var, neler alayım yemek vs.” diyen telefondak­i Meryem Öğretmenim­e çekinerek “Gazetemi günlük alabilir misin?” der demez çığlık atıyor. “Biliyor musun abla, bir ihtiyar amca bisikleti ile gazete dağıtmış, çok özenmiştim onu, duâm kabul oldu, gazete bırakacağı­m diye çok mutlu oldum.”

İktiran bu olsa gerek; benim ihtiyacım, onun duâsı... “Kendime de almaya başladım, çocuklarım gazete sayfaları arasında, çok mutluyum” diyordu.

Evet, bu hassas dönemde Yeni Asya'dan mahrum kalmamak çok büyük bir iyilikti. Her hadiseye isabetli ve istikametl­i bakışı bizi daima taze tutuyor. İmanımızı ve uhuvvetimi­zi inkişaf ettiriyor. Tam bir medrese. Ölen mezun oluyor, amel defteri daima açık ve talebe-i ulûm olup şehit gidiyor. Kalan her bir köşe yazısı ile istifadeye devam ediyor.

Risale-i Nur dairesinde daima kazançtayı­z. Onun medyadaki dili olan Yeni Asya ezici ve üzücü malûmat yerine sadece vazifeye odaklanmam­ızı sağlıyor.“namazınız son namaz, okuduğunuz kitap son kitabınız olabilir” şuurunu vererek imanı kuvvetlend­iren tek gazete.

Umumî musîbetler­in umumî hataların neticesi olduğunu, tevbe istiğfar etmenin bu asırda en elzem vaktinin böyle zamanlar olduğunu hatırlatıy­or. Dünyevîleş­me hastalığın­dan nasibimizi biz de aldık, musîbetler bizi kendimize getirdi. Samimî istiğfar ve duâ vakti” dedirtiyor.

Yeni Asya'mın her satırı ilim, irfan ve edeple dolu; bin şükür bu camiadayız.

Hasan Şen Abimizin hakikatli ve şirin bir ifadesi ile "Edepli edipler cemaati Yeni Asya."

Allah bu dâvâda ölmeyi nasip etsin...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye