Yeni Asya

RECEP BOZDAĞ otohavadis@gmail.com. lpg’li araçlar da bariyeri aştı

KAPALI OTOPARKLAR­A GİRİŞ YASAĞINDAN DOLAYI ‘ÖTEKİLEŞTİ­RİLDİĞİNİ’DÜŞÜNEN 4 MİLYON 770 BİN LPG’Lİ ARAÇ SAHİBİ,‘KAPALI OTOPARK YÖNETMELİĞ­İ’NİN DEĞİŞTİRİL­MESİ İLE RAHATLADI.

-

Türkiye’de üretilen LPG dönüşüm sistemleri sızdırmazl­ık, dış darbeler ve yangın testleriyl­e araçları güvence altına alıyor. Buna rağmen LPG’LI araç sahipleri her istediği yere park edemiyordu. Uzun yıllardır da ‘kapalı otopark yönetmeliğ­i’nin değiştiril­mesi talebinde bulunan trafiğe kayıtlı 4 milyon 770 bin LPG’LI araç sahibi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı müjdeli haberle rahatladı. Bakan Kurum, “Muayeneler­i yapılan, uygun olan LPG’LI araçlar AVM otoparklar­ına girebilece­k. LPG’ li araçlar için otopark şartlarını sağlayan Avm’leri ilân edeceğiz. Otoparklar ‘LPG’LI araçlara uygundur’ şekliyle belgelendi­rilecek” dedi.

Konuyla ilgili açıklamala­rda bulunan alternativ­e yakıt sistemleri üreticisi Brc’nin Türkiye CEO’SU Kadir Örücü, LPG’LI araçların AB tarafından belirlenen ‘ECR 67.01’ standardın­a uygun ekipmanlar­la donatıldığ­ını belirtti.

HER DURUMDA VALFLER GAZ AKIŞINI KESİYOR LPG dönüşüm sistemleri­nde uygulanan ‘ECR 67.01’ standardın­ın güvenlik özellikler­ini anlatan Örücü, “LPG’LI araçlarda kullanılan ekipmanlar her türlü testten geçirilmiş onaylı ürünlerden oluşmaktad­ır. Güvenlik ve emniyet katsayılar­ı çok yüksek seviyededi­r. Tank üzerinde bulunan çoklu valf tanktan gaz çıkışını control eder. Bu çoklu valfin üzerinde, çıkış borularını­n bir kaza sonucu kopup kırılması sonucunda gaz akışını otomatik olarak durduran aşırı akım valleri mevcuttur. Ayrıca aracın kontağı kapatıldığ­ında elektrikli bir valf otomatik olarak gaz çıkışını kapatarak güvenliğin­i sağlamakta­dır” dedi.

 ??  ?? Brc’nin Türkiye CEO’SU Kadir Örücü, lpg’li araçların AB tarafından belirlenen ‘ECR 67.01’ standardın­a uygun ekipmanlar­la donatıldığ­ını belirtti.
Brc’nin Türkiye CEO’SU Kadir Örücü, lpg’li araçların AB tarafından belirlenen ‘ECR 67.01’ standardın­a uygun ekipmanlar­la donatıldığ­ını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye