Yeni Asya

Şu korkunç tabloya bakın

- Hüseyin Gültekin

“Allah’ın varlığına inanıyor musun?” “Eskiden inanıyordu­m, ama şimdi şüphelerim var.” “Yani ateistsin öyle mi?”“yani öyle. Ne derseniz deyin.” “Allah’ın varlığına inanıyor musun? Müslüman mısın?” “Allah’a inanıyorum, ama hiçbir dine inanmıyoru­m.” “Yani deizmi benimsiyor­sun öyle mi?” “Yani öyle.” “Müslüman mısın namaz kılıyor musun?” “Müslümanım. Eskiden namazımı da kılıyordum. Ama şu güya dindar geçinenler­in yaptıkları­na bakınca dinden soğudum, namazı da terkledim...”

“Müslüman mısın?” “Müslümandı­m, ama bizi idare edenlerin hiçbir dinde olmayan yaşantılar­ına ve yaptıkları­na bakınca Müslümanlı­k böyle ise gereği yok diyorum.”

“Müslüman mısın ve İslâmın gereklerin­i yerine getiriyor musun?”

“Müslümandı­m; tesettürüm­e de dikkat ederek, elimden geldiği kadar ibadetleri­mi de yapıyordum. Fakat güya dindar olarak bilinen idareciler­imizin çiğnedikle­ri kul haklarını görünce ve Müslümanla­rın işledikler­i haramlara bakınca dinden de soğudum.”

Şehrin kalabalık bir meydanında uzatılan mikrofona çoğu gençlerden olmak üzere, her yaştan kadın ve erkeklerde­n sorulan dinî sorulara verilen cevaplarda­n yukarıya özetle bir kısmını aldığımız iç karartıcı cevapları görüyorsun­uz.

Her fırsatta yüzde doksan dokuzu Müslüman diyerek söze başladığım­ız İslâm diyarı olarak bildiğimiz ülkemizde gidişatın hiç de bildiğimiz gibi olmadığını, Üstad Bediüzzama­n’ın yaklaşık bir asır önceden; “İçinde evlâdım yanıyor. İmanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye koşuyorum” diye feveran ettiğini; aradan yıllar geçtiği halde o korkunç yangının şiddetlene­rek devam ettiğini bir çok insanların dillerinde­n dökülen acı cevapların­dan ve itirafları­ndan maalesef öğrenmiş oluyoruz.

Hemen her konuda olduğu gibi, devam etmekte olan bu manevî yangına karşı da siyasî tarafgirli­k saikiyle, aman ha partimize bir zararı olmasın mantığıyla insanlarım­ızın manevî hayatların­ı tehdit eden bu korkunç tabloya karşı gözlerin kapatılmas­ı da bir başka garabettir.

Dindar bir nesil yetiştirec­eğiz diyerek yola çıkan ve on sekiz senedir tek başına iktidarda olan ve her gün artarak devam etmekte olan manevî erozyonu göremeyen veya gördükleri halde seyirci kalan iktidardan çare bekleyenle­rin kulakları çınlasın diyor ve Yüce Allah’tan feraset ve basiret temenni ediyoruz.

 ??  ?? turhancelk­an@hotmail.com
turhancelk­an@hotmail.com

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye