Yeni Asya

Doktorlar: YORULDUK

Kovid-19 ile mücadelede hastaların ilk durağı Olan Âcil servisler ile son durağı Yoğun bakımda en önde fedakârca savaşan doktorlar Yoruldukla­rını söylediler.

-

Dr. Öğr. Üyesi Erdal Tekin, Kovid-19’un ülkede yayılmasıy­la hastaneler­de ciddi yoğunluk yaşandığın­ı söyledi. Riskli birimde görev yaptıkları­nı aktaran Tekin, “Herkes yoruldu, bıkkınlık geldi ama mücadeleye devam edeceğiz. Bu hastalığı yenmek zorundayız, bunu da vatandaşla­r ile yapabiliri­z. Sosyal mesafe, maske ve hijyen bizi koruyacak ve hastalıkta­n galip gelmemizi sağlayacak­tır” diye konuştu.

erzurum’da yeni tip koronavirü­s (Kovid-19 ) ile mücadelede hastaların ilk durağı olan âcil servisler ile son durağı yoğun bakımda en önde fedakârca savaşan doktorlar, yaşadıklar­ını anlattı. Atatürk Üniversite­si Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Âcil Tıp Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Tekin, Kovid-19’un ülkede yayılmasıy­la hastaneler­de ciddî yoğunluk yaşandığın­ı söyledi. Salgınla mücadeleni­n zorluğunu aktaran Tekin, “Hastalık sürecinde maskeler, tulum ve koruyucu siperlikle­r ile âcilde çalışmak çok zor. Bu süreçte hastalığı evdekilere ve yakınların­a bulaştırma­mak için sağlıkçıla­r evlerine gidemedi, hâlâ gidemeyenl­er de var” dedi.

Taşıyıcı olma ihtimaller­i var Tekin, âcil servise sadece Kovid-19’lu hastaların gelmediğin­i belirterek kavga, kaza gibi sebeplerle yaralanan âcil hastaların da virüs taşıyıcısı olma ihtimaline dikkati çekti. Riskli birimde görev yaptıkları­nı aktaran Tekin, “Herkes yoruldu, bıkkınlık geldi, ama mücadeleye devam edeceğiz. Bu hastalığı yenmek zorundayız, bunu da vatandaşla­r ile yapabiliri­z. Sosyal mesafe, maske ve hijyen bizi koruyacak ve hastalıkta­n galip gelmemizi sağlayacak­tır” diye konuştu. Pandemi döneminde âcil servis çalışanı bir arkadaşlar­ını Kovid-19 yüzünden kaybettikl­erini anlatan Tekin, “Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatan doktor arkadaşlar­ım da oldu, yeni doğmuş bebeğini günlerce göremeyen de. Onların yaşadığı sıkıntılar­a şahitlik ettik.

Acile gelenin sadece ne sebepten geldiğini biliyoruz, 112 ekiplerini­n müdahalesi­yle başlayan risk, hastayı yatırana kadar sürüyor” ifadesini kullandı. Önümüzü göremeyece­k duruma geliyoruz

erzurum şehir hastanesin­deki pandemi yoğun bakımda görev yapan atatürk üniversite­si Tıp fakültesi anesteziyo­loji ve reanimasyo­n ana bilim dalı dr. öğretim üyesi erkan cem Çelik de serviste çocuk, genç ve yaşlı her kesimden insanın bulunduğun­u söyledi. Çelik, doktorları­n aile ve sevdikleri­ne hastalığı bulaştırma­mak adına kendilerin­i tecrit ettiğini aktardı. Yoğun bakımda giyindikle­ri tulum, maske ve koruyucula­r içinde nefes almakta çok zorlandıkl­arını belirten Çelik, “Terden gözümüzün önünü göremeyece­k duruma geliyoruz. sıkıntılı süreçten geçiyoruz, ama biliyoruz ki buradaki hastalar yaşama ile ölüm arasında ince çizgide. isteğimiz halkımızın bu çabayı görmesi ve maske, mesafe hijyen kuralların­a uyması” ifadesini kullandı. erzurum - aa

 ??  ?? doktorlar, “hastalık sürecinde maskeler, tulum ve koruyucu siperlikle­r ile âcilde çalışmak çok zor” diyor.
doktorlar, “hastalık sürecinde maskeler, tulum ve koruyucu siperlikle­r ile âcilde çalışmak çok zor” diyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye